Немачки лист: Кијев моли Берлин за ново оружје, иако му није дао ни старе корвете

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПрипадници украјинске војске на војним вежбама у Лавовској области
Припадници украјинске војске на војним вежбама у Лавовској области - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2021
Пратите нас
Украјина жели да добије од Немачке савремено одбрамбено наоружање, упркос томе што је раније безуспешно тражила од Берлина половне немачке корвете, пише немачки лист „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ (ФАЗ).

Према наводима листа, Украјина тражи испоруку оружја за противваздушну одбрану и опрему за деминирање, „уз помоћ којег би могла да заштити своју црноморску обалу од напада“.

„Кијев је већ узалуд тражио од Берлина половне немачке корвете“, наводи се у чланку.

Како украјински, тако и немачки извори листа саопштавају да се министар спољних послова Немачке Хајко Мас томе успротивио, док министарка одбране Анегрет Крамп-Каренабауер показује „отвореност“ по том питању.

С тим у вези, шеф Комитета за спољну политику немачког Бундестага Норберт Ретген је изјавио за немачки лист да „би било погрешно да се искључи испорука искључиво одбрамбених система наоружања“ у време када Русија наводно „прети ратом“.

Западне земље у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања „агресивних дејстава“ Русије код граница Украјине, док су руске власти више пута истицале да никога не намеравају да нападну.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала