Вучић о случају „Палма“: Надлежни органи да раде свој посао без уплитања политике

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић позвао је да се надлежним органима омогући да раде свој посао, како је рекао, без уплитања политике у расветљавању оптужби у вези са подвођењем малолетница у Јагодини против лидера Јединствене Србије Драгана Марковића Палме.

„Позивам надлежне органе да не слушају Маринику Тепић, Палму, а ни мене, нека раде посао у складу са законом“, поручио је Вучић.

Вучић је, на питање да ли сматра да Марковић износи јавну одбрану у Скупштини и да појављивањем у медијима са националном фреквенцијом утиче на сведоке и истрагу, одговорио: „Не знам, можда“.

„А шта раде Мариника Тепић, Драган Ђилас, ваши медији где сте човеку пресудили пре подигнуте оптужнице. Ако ви имате право онда треба и он да га има, ако немате не би требало и он. Пустите надлежне органе да обаве свој посао“, рекао је он, одговарајући на питање новинара Н1, пренео је Танјуг.

Оценио је да је добро што је истрага премештена у Краљево из Јагодине, јер тако нико не може да утиче на њихов рад, како из Јагодине, а тако и оних који су желели да организују митинге у том граду.

Вучић је казао да је поносан на чињеницу да се држава није мешала ни у случај Мирослава Мике Алексића, осим што је сваком човеку одвратно када помиње силовање и додао да је ћутао и када је човек који је против њега на улици урликао до пре неког времена суочен са оптужбама да је силовао.

„Подигнута је оптужница против Алексића, а да ли ће бити против Лечића питање је за надлежне органе“, казао је Вучић.

О саслушању Небојше Стефановића

Вучић је рекао и да није страшно што је министар одбране Небојша Стефановић позван да дâ изјаву у тужилаштву.

Он је тако прокоментарисао одлуку Вишег јавног тужилаштва да бившег министра унутрашњих послова Стефановића и начелника Управе криминалистичке полиције Дејана Ковачевића испита као сведоке у истрази коју води против бившег заменика начелника СБПОК-а Горана Папића.

Што се прислушкиваних разговора тиче, Вучић је рекао да их је било преко 1.800.

„Нећу да се бавим тим, то је на надлежним органима. Био сам у више предмета саслушаван и није страшно што је Стефановић позван да дâ изјаву. Сваки пут када сте помињани у неком предмету у реду је да вас саслушају“, указао је Вучић.

За њега је, како је навео, само важно да ли Стефановић добро обавља посао министра.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала