Србин нема обзира према „старој дами“, урадио јој је то поново /видео/

© AP Photo / Jennifer LorenziniДушан Влаховић, Фиорентина
Душан Влаховић, Фиорентина - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2021
Пратите нас
Српски репрезентативац Душан Влаховић не престаје да одушевљава Италију и комплетну европску фудбалску јавност. Нападач Фјорентине постигао је водећи гол у дербију 33. кола Серије А против Јувентуса који је окончан без победника - 1:1 (1:0).

Суперталентовани центарфор је по обичају преузео одговорност код извођења једанаестерца, који је скривио Адријен Рабио у 28. минуту играјући руком у казненом простору „старе даме“. 

Влаховић је био хладан ко шприцер, 'севнула је левица' и Јувентусу и голману Војчеху Шчеснију није било спаса - на семафору стадиона „Артемио Франки“ писало је 1:0 за Фјорентину.

​Био је то Душанов чак 17. погодак ове сезоне у најјачем рангу италијанског фудбала, а тек му је 21 година, па никога не би смело да чуди због чега се већ сада за његов потпис отимају вројни европски клубови, међу којима су великани попут Реала, Ливерпула, Арсенала, Тотенхема...

Ипак, председник Фјорентине Роко Комисо је поручио да без 50 милиона евра нема говора да се уопште почну преговори. Јасно је да сваким новим голом у љубичастом дресу, та цифра, која је већ вртоглава, наставља да расте.

Такође, бивши шпиц Партизана затресао је други пут ове сзеоне мрежу Јувентуса, с обзиром на то да је у првом делу сезоне у тријумфу "виоле" над, и даље актуелним шампионом (3:0), постигао водећи погодак за љубичасте.

Само што сада Фјорентина није успела да упише три бода, спречио ју је Алваро Мората, који је на асистенцију Хуана Квадрада у 46. минуту изједначио резултат, а испоставиће се да су до краја сусрета у Фиренци мреже мировале. 

Влаховић очигледно нема обзира према томе ко је с друге стране терена, да ли је то Јувентус, Верона, Милан или Беневенто. Озбиљан приступ сваком мечу, концентрација на максимуму и то је гаранција за континуитет и пут који младог Србина већ сада води ка звездама. Његово је само тако да настави и јасно је да границе не постоје.

 ► Од ивице живота до „фотеље“ – за четири године

► Један човек је стао пред бесне навијаче – и одбранио фудбал /фото, видео/

► Србин хладна руска срца осваја филозофијом преминуле легенде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала