Друга највећа неправда у историји тениса – после Ђоковићеве?

© REUTERS / ERIC GAILLARDИталијански тенисер Фабио Фоњини
Италијански тенисер Фабио Фоњини - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2021
Пратите нас
Фабио Фоњини, италијански тенисер, дисквалификован је у другом колу турнира у Барселони због „вербалног напада“, а након меча је изјавио да је платио за нешто што није урадио. Његов противник Бернабе Сапата Мираљес такође тврди да није сведочио понашању за најригорознију казну у тенису.

Италијански тенисер се мучи се да уђе у пристојну форму откако је тенис настављен 2020. На недавно завршеном Мастерсу у Монте Карлу, где је био бранилац титуле, заустављен је у четвртфиналу од Каспера Руда.

Од почетка године учествовао је на Аустралијан опену где је поражен од Рафаела Надала у осмини финала, на турниру у Акапулку је стигао до другог кола, а у Мајамију и Марбељи је испао већ на старту такмичења.

Двадесетседми тенисер света који може да буде забаван за гледање када уђе у свој ритам, такође је стекао репутацију личности вруће главе на терену. У својој каријери имао је пуно расправа са главним судијама, али је сада по први пут дисквалификован због „вербалног злостављања“ у другом кругу турнира у Барселони.

Иако камере нису успеле да забележе спорну ситуацију, Фоњини је наводно дисквалификован због вербалног напада на линијског судију.

Док је у другој деоници при резултату 4:4 покушавао да се врати у меч пошто је Шпанац имао предност првог сета, линијски судија му је досудио преступ током првог сервиса.

Неколико тренутака касније, главни судија га је дисквалификовао због напада на линијског судију. То је подстакло Фоњинија да разбије рекет док је напуштао терен, а после је изјавио да је неправедно кажњен.

„Платио сам за нешто што нисам учинио“, рекао је Италијан после меча.

Занимљиво је да ниједна камера није успела да забележи спорну ситуацију, а његов противник такође тврди да није чуо Фоњинија да говори нешто што би могло да изазове дисквалификацију са турнира, нити је обавештен о томе након меча.

„Истражићу шта се догодило. Ово је први пут да ми се нешто тако десило у животу“, рекао је Фоњини.

Дисквалификације у тенису су јако ретка појава, те је овај случај још више под лупом, јер није јасно шта се тачно догодило.

Од 2000. године само је десет тенисера дисквалификовано током меча, а последња је и она најспорнија до сада, када је Новак Ђоковић дисквалификован са УС опена прошле године јер је ненамерно погодио линијску судију лоптицом у главу, након чега је она пала као покошена.

Италијан је желео да Енглезима „експлодира бомба“, а вређао је и Србина који му је опростио

Како најбољем на свету изгледа „април у Београду“?

Крах Италијана – Надал „почистио“ Фоњинија, Беретини предао Циципасу

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала