Председник руске Думе: Путинов сигнал о „црвеним линијама“ чуће сви којима је упућен

© Фото : Пресс-служба Госдумы РФ / Уђи у базу фотографијаПредседавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2021
Пратите нас
Председник Државне думе Вјачеслав Володин сматра да је сигнал који је руски лидер Владимир Путин послао током обраћања Федералној скупштини о „црвеним линијама“ недвосмислено чути сви којима је он упућен.

„Многи лидери су полудели. Свет не само да је изложен двоструким стандардним, већ су сви договори пропали и видите како су почеле да расту тензије у свету. То је недопустиво“, додао је Володин у интервјуу "Русији 1".

Подсетимо, Путин је у обраћању Федералној скупштини скренуо пажњу на непријатељске кораке неких држава према Москви.  Он је цитирао Киплингову „Књигу о џунгли“ о тигру Шир Кану и шакалу Табаки, иза којих се назиру западне земље, и упоредио ситуацију подражавања земаља које „чачкају“ Русију са Табакијем који се врти око Шир Кана. С тим у вези, Бела кућа је саопштила да не схвата лично алузије председника Русије.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је касније саопштио да ће мешање у унутрашње ствари Русије, укључујући изборе или друге политичке процесе, као и увреде и нарушавање економских интереса представљати „црвене линије“ за Москву, о којима је говорио Путин.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала