Пронађена олупина подморнице, нема преживелих

© AFP 2023 / Indonesia militaryПодморница морнарице Индонезије „КРИ Нангала 402“
Подморница морнарице Индонезије „КРИ Нангала 402“ - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2021
Пратите нас
Командант индонежанских ваздухопловних снага маршал Хади Чахјанто изјавио је данас да су пронађени делови нестале подморнице и потврдио да ниједан од 53 члана посаде није преживео.

Маршал Чахјанто је рекао да су тимови за претрагу добили визуелну потврду о пронађеним деловима подморнице „КРИ Нангала 402“, а то су задње вертикално кормило, сидро и бочне стране.

„На основу аутентичних доказа потврђено је да је подморница ’КРИ Нангала 402‘ потонула и да су сви чланови посаде смртно страдали. Као командант, са дубоком тугом изјављујем да су 53 члана посаде ’КРИ Нангале 402‘ настрадала“, рекао је Чахјанто на конференцији за штампу на Балију и потврдио да је подморница разбијена на три дела и да се верује да је посада остала без кисеоника рано јутрос, преноси Танјуг писање АП-а.

Према речима адмирала индонежанске морнарице Џудоа Маргоноа, подводни робот трагач открио је олупину подморнице на дубини од 838 метара.

Индонежанска војска је у среду саопштила је да је затражила помоћ од Сингапура и Аустралије у потрази за подморницом након што је контакт са посадом изгубљен око три сата ујутру надомак обала Балија.

Од тада, најмање 25 индонежанских бродова се укључило у потрагу за подморницом, распоређени су и бродови из других земаља, а рано ујутру је стигао и брод за подршку и спасавање подморница и укључио се у потрагу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала