Рус је срушио Ђоковића, али није успео да покори Београд /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicИталијански тенисер Матео Беретини
Италијански тенисер Матео Беретини - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2021
Пратите нас
Руски тенисер Аслан Карацев заустављен је у финалу Србија опена, након што га је у драматичном мечу у три сета, савладао Италијан Матео Беретини -1:6, 6:3, 6:7. Карацев је пао после трајбрејка, који је изгубио с нулом.

Италијан Матео Беретини фантастично је отворио меч на Дорћолу на теренима на „25. мају“, пошто је први гем на сопствени сервис освојио без изгубљеног поена.

Ипак, фантастични Рус Аслан Карацев, који је креирао сензацију у српској престоници елиминисавши првог тенисера света Новака Ђоковића у полуфиналу, експресно је узвратио и изједначио на 1:1 у гемовима.

Беретини је рутински одрађивао посао на свој сервис, да би већ у четвртог гему искористио прву брејк лопту у мечу, чиме је озбиљно ставио у проблем 28. играча света. До краја првог сета искусно је чувао сервис, што је било довољно да дође на корак од трофеја Србија опена и 250 бодова на АТП ранг-листи. 

​Било је очигледно да се „руско тајно оружје“ није довољно опоравило од велике битке са Ђоковићем, јер мање од 24 часа нису била довољна да се Карацев у потпуности опорави и буде 100 одсто спреман за финале.

Већ у наредном гему уследила је нова „крађа“ разиграног Италијана, који је за свега 27 минута успео да приведе крају први сет, с убедљивих 6:1. 

Ипак, у другом сету, друга прича. Карацев, иначе трећи носилац на турниру у Београду, експресно је дошао до првог гема, да би већ у другом изборио прву брејк лопту у финалу, и искористио је!

Без проблема је успео да поред свог имена и презимена испише 3:0 у гемовима у другом сету, док је Беретини био у потпуном нокдауну, те није имао решење за разиграног Руса. Уследила су два гема без брејкова, а онда је Карацев поново стигао до брејке лопте, коју овога пута није искористио - 4:2.

И како је Аслан пропустио прилику да дође на 5:1, тако је Италијан у наредном гему доспео до брејк лопте, уједно и шансе да се врати у трку за добијање друго сета. Ипак, Карацев је у два наврата успео да одоли и да дође до предности 5:2, на крају је други сет решио у своју корист резултатом 6:3.
​Финале Србија опена, које је неочекивано протекло без прве звезде и првог рекета света - Новака Ђоковића, дефинитивно је оправдало очекивања, с обзиром на то да су Карацев и Беретини демонстрирали фантастичан тенис током три одиграна сета.

Први је у потпуности протекао у доминацији Италијана, док се Рус у великом стилу вратио у меч. Одлучујући сет, играо се гем за гем, али је 10. тенисер свега - 25-годишњи Беретини имао шансу да направи брејк и да поведе 2:0, али се Карацев није дао, био је концентрисан када је то било најпотребније.

Ипак, Беретини је оберучке прихватио "поклон" у четвртом гему и „украо“ је сервис ривалу, да би већ у наредном гему уследио рибрејк - 2:3, затим и потврда брејка за 3:3.

Настављена је драма у српској престоници, на турниру серије 250 који се после 12 година вратио у Београд. Ипак, без присуства публике због пандемије коронавируса. 

Консолидовао се у тим тренуцима фаворизовани Италијан и успео да поведе 4:3 у одлучујућем сету, пребацујући притисак на жилавог Карацева. С обзиром на то да су обојица тенисера себично чувала сопствени сервис, играло се гем за гем - 6:6, па је победника одлучивао тај-брејк, што довољно указује на драму која је виђена у финалу Србија опена, дугом 2 сата и 25 минута. 

​Уследила је права битка у игри нерава у којој је Италијан експресно направио два мини-брејка и повео 3:0. Испотавиће се да није било повратка за Карацева, који је на крају морао да пружи руку Беретинију у тајбрејку - 7:0.

Карацева већ наредне недеље очекује турнир у Минхену, где ће такође бити трећи носилац. 

► Није крив Ђоковић – „криво“ је чудо из Русије

► Друга највећа неправда у историји тениса – после Ђоковићеве?

► Нико као руско „тајно оружје“ против Ђоковића

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала