Маестрални Богдановић срушио Јаниса и Баксе! /видео/

© AP Photo / Tami ChappellСрпски кошаркаш Богдан Богдановић
Српски кошаркаш Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2021
Пратите нас
Кошаркаши Атланте Хокс победили су Милвоки Баксе 111:104, а утакмицу је обележио српски кошаркаш Богдан Богдановић који је у последњој четвртини постигао 12 од укупно 32 поена.

Хокси, који већ неко време играју без прве звезде екипе Треја Јанга, налазе се у одличној форми, а велике заслуге иду Богдановићу који је, после четири године у НБА, коначно кренуо да игра на Ол-стар нивоу.

Бројке које бележи бивши кошаркаш, између осталог, Партизана феноменалне су и да је овако играо од старта сезоне без сумње био би велики кандидат да заигра на утакмици свих звезда у НБА.

Богдановић је био посебно мотивисан против Бакса, екипе која је покушала да га доведе пре почетка сезоне, али су прекршили правило око преговарања са играчем, те их је НБА лига казнила одузимањем пика друге рунде.

Богдан се потом, када је кренуо прелазни рок, договорио са Атлантом и, испоставиће се, направио је најбољи могући потез јер никада у животу није пружао овакве партије у Америци.

Српски кошаркаш, члан идеалне петорке на Мундобаскету 2019. године, постигао је чак четири тројке у четвртој четвртини и заједно са Луом Вилијамсом сломио је отпор фаворизованог Милвокија.

Богдановић је провео и највише минута на терену (36), а меч је завршио са 32 поена, три асистенција, три украдене лопте, уз 12/21 из игре и 6/11 ван линије 7,24.

Богдан иза себе има невероватан месец, на 11 од 14 утакмица у априлу постигао је 20 или више поена, те никада у каријери није имао такав низ НБА лиги.

Њега су у победи пратили Хуертер са 20 поена, Колинс је убацио 18, а Вилијамс и Галинари по 15 поена.

На другој страни истакао се Јанис Адетокумбо са 31 поеном и 14 скокова, али то је било недовољно да Милвоки избегне 23. пораз у сезони.

Атланта се налази на деоби четвртог места са Њујорк Никсима са скором 34/27 и налази се на три победе од трећепласираних Бакса.

Standings provided by SofaScore LiveScore

НБА, резултати:

Вашингтон – Кливленд 119:110

Атланта – Милвоки 111:104

Орландо – Индијана 112:131

Голден Стејт – Сакраменто 117:113

Јокић у МВП форми, Портер „спржио“ мрежицу Хјустона /видео/

Американац ће можда поново видети Москву, али на разгледници

Амерички кошаркаш пролетео кроз црвено, па се закуцао у бетонски зид и погинуо /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала