Макрон позвао Путина

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВидео-конференција председника Русије и Француске Владимира Путина и Емануела Макрона
Видео-конференција председника Русије и Француске Владимира Путина и Емануела Макрона - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2021
Пратите нас
Француски председник Емануел Макрон позвао је телефоном руског лидера Владимира Путина, саопштила је прес-служба Кремља.

Током разговора, Макрон је упознао Путина о свом разговору са украјинским лидером Владимиром Зеленским у Паризу. Лидери Русије и Француске су изразили забринутост због ескалације напетости на југоистоку Украјине.

„Владимир Путин је скренуо пажњу на провокације Кијева које имају за циљ ескалацију ситуације на линији раздвајања, игнорисање тачки Минских споразума. Наглашена је потреба да кијевске власти реализују раније постигнуте договоре, пре свега, по питању успостављања директног дијалога са Доњецком и Луганском и правне регистрације посебног статуса Донбаса“, наводи се у саопштењу.

Путин и Макрон су потврдили жељу да наставе тесну сарадњу Русије и Француске у „нормандијском формату“.

Поред Украјине, два лидера су разговарала и о случају Алексеја Наваљног, ситуацији са вирусом корона и Нагорно Карабаху.

На молбу председника Француске, Путин је прокоментарисао и односе са Прагом.

„Наглашен је апсурдни карактер оптужби и предузетих мера који долазе из Прага“, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала