Мариника Тепић: Има најмање седам сведока и жртава

© Tanjug / JADRANKA ILICМариника Тепић
Мариника Тепић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2021
Пратите нас
Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић пренела је новинарима да је полицији рекла све о својим сазнањима која се тичу наводног подвођења девојака и жена у Јагодини у организацији председника скупштине општине у том граду Драгана Марковића Палме, али да није хтела да открије њихов идентитет јер не жели да их доведе у опасност.

„Ставила сам се на располагање тужилаштву, да када потпише посебну заштиту и додели статус ’поседно заштићеног сведока‘ свим сведоцима и жртвама, у том моменту ја ћу се укључити и бићу на располагању сам 24 часа дневно са свим жртвама и сведоцима, а сада их је најмање седам“, рекла је Тепићева новинарима након информативног разговора у Полицијској управи у Јагодини.

Истакла је да је да су неке од жртава запослене у јавним предузећима, али не све, преноси Танјуг.

Она је истакла да јагодинској полицији није смела да открије идентитет тих људи и подсетила да су, како каже, и у самом тужилаштву „признали“ да немају поверења у вођење поступка у Јагодини, те да су делегирали предмет у Више јавно тужилаштво у Краљеву.

Поред тога, како је навела, „Палма није трепнуо данима“ и нон-стоп трага за сведоцима и покушава да их дискредитује и да застраши сваког ко би покушао да сведочи било као очевидац било као жртва.

„Ја нећу да му дам на тацни то задовољство“, навела је Тепић.

Каже да се пред полицијом позвала на Законик о кривичном поступку, који каже да тужилац има право да обезбеди статус посебно осетљивог сведока, сведоцима и жртвама тако да не морају долазе у полицију и да онда то сви знају.

Тепићева тврди да би тужилац могао њих да саслушава видео-линком, скајпом или да од њих код куће узме исказ.

Као још један разлог неоткривања идентитета жртава, Тепићева је навела то што је, након њених тврдњи о Марковићевим радњама, против ње 393 лица поднело пријаве.

Навела је да и су Марковићева секретарица и његове блиске сараднице из општине Јагодина укључене у организовање контаката између девојака и корисника услуга.

Тепићева је нешто мање од два сата била на информативном разговору у полицији који се обавља по захтеву тужилаштва за прикупљање обавештења и информација у вези са тим тврдњама.

Иначе, поступак у вези са овим случајем у петак је по одлуци Апелационог јавног тужилаштва у Крагујевцу из Вишег јавног тужилаштва у Јагодини измештен у Више јавно тужилаштво у Краљеву.

Ову одлуку је тужилаштво донело одлучујући по предлогу за супституцију Вишег јавног тужилаштва у Јагодини.

Тепићева је 19. априла на конференцији за новинаре изнела оптужбе на рачун Марковића и других особа о подвођењу девојака и жена у Јагодини.

Марковића је оптужбе одбацио као лажне, тврдећи да се све то дешава јер је председника С СП Драгана Ђиласа претходно позвао да објасни одакле му новац на рачунима на егзотичним дестинацијама.

Више јавно тужилаштво у Јагодини је наложило полицији да прикупи информације и обавештења о наводима Тепићеве и да испита све поменуте особе у том случају.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала