Масакр у Нигерији, убијено више од 30 војника /видео/

© AFP 2023 / ISSOUF SANOGOНигеријска војска и полиција
Нигеријска војска и полиција  - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2021
Пратите нас
У нападу милитаната на војну базу на североистоку Нигерије, погинуло је више од 30 војника пре него што су се нападачи повукли пред ваздушним ударима.

Сматра се да нападачи припадају регионалној испостави Исламске државе, јавља Ројтерс позивајући се на војне изворе и становнике, пренео је Танјуг.

Они су напали базу у граду Маинок на североистоку државе Борно у недељу поподне.

Извори су Ројтерсу рекли да су у нападу у недељу убијена 33 војника. Милитанти су носили војну маскирну одећу и стигли су са око 16 камиона с оружјем и шест војних возила отпорних на мине, рекао је један од војника. После неколико сати заузели су базу, а нападнути војници су затражили подршку из ваздуха.

Један војник рекао је да су у ваздушним нападима погођене и снаге војске због сличне одеће са оном коју су носили милитанти.

Ваздухопловство је у посту на Твитеру саопштило да истражује инцидент.

​Маинок је око 55 километара од Маидугурија, главног града државе Борно. Исламистичка побуна потреса североисток Нигерије више од деценије, са преко 30.000 мртвих и најмање два милиона расељених, наводи Ројтерс.

Исламска држава западноафричке провинције, која се одвојила од Боко Харама пре неколико година, сада изводи нападе на војнике и цивиле у региону.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала