Москва протерује италијанског дипломату

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2021
Пратите нас
Русија протерује запосленог у италијанској амбасади као одговор на сличне потезе Рима. Он мора да напусти земљу у року од 24 часа, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Као одговор на протеривање дипломата из Италије, Русија је за персону нон грата прогласила помоћника аташеа за одбрану и поморског аташеа при амбасади ове државе у Москви, наводи се у саопштењу.

„Италијански амбасадор у Москви Пасквале Терачано позван је 26. априла у Министарство спољних послова Русије, где му је уручена нота Министарства којом се за персону нон грата проглашава помоћник аташеа одбране, поморски аташе у амбасади Италије у Руској Федерацији К. Пачифичи, у својству реципрочне мере на непријатељске и ничим изазване поступке италијанских власти у вези са војним аташеом при руској амбасади у Риму. Наведеном официру наређено је да напусти територију Руске Федерације у року од 24 сата“, прецизира се у ноти Министарства спољних послова Русије.

Крајем марта Министар спољних послова Италије Луиђи ди Мајо саопштио је да је Италија одлучила да протера из земље двојицу службеника руске амбасаде.

Команда специјалних снага карабинијера пре тога је саопштила да су по налогу римског тужилаштва приведени италијански војник и руски официр који ради у италијанској престоници. Према саопштењу специјалних снага, италијански држављанин налази се у притвору, док је у току провера „страног држављанина због његовог дипломатског статуса“.

 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала