Од сутра у Србији без заказивања вакцинације и „Синофарм“ вакцином

© Tanjug / JAROSLAV PAPКинеска вакцина
Кинеска вакцина - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2021
Пратите нас
Директор Канцеларије за е-Управу Михаило Јовановић изјавио је да ће од сутра на свим вакциналним пунктовима широм Србије бити омогућено вакцинисање без заказивања и „Синофарм“ вакцином.

Јовановић је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, подсетио да је прошле недеље почела вакцинација без заказивања „Фајзеровом“ и „Спутњик Ве“ (Sputnik V) вакцином, додајући да се та акција наставља.

Указао је да је више десетина хиљада грађана искористило ту шансу и још један позвао грађане да оду у најближи дом здравља и масовни пункт, јер је на свим пунктовима у Србији омогућена вакцинација без заказивања.

Јовановић је рекао да у току дана стиже 500.000 доза „Синофармових“ вакцина, напомињући да ће сутра одмах бити позвани грађани који су заказали вакцинацију тим цепивом преко портала е-Управе.

Према његовим речима, подаци од јутрос показују да је до сада у Србији дато 3.255.000 вакцина, од тога 1.945.000 прве дозе, а друге око 1.310.000.

„Број грађана који су имунизовани је негде око 1.200.000. То су они грађани где је прошло три недеље од друге дозе, односно пет недеља од прве дозе када је у питању ‘Астра зенека’“, казао је Јовановић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала