Вучић: Разумели смо Куртијеве поруке, нисам фасциниран

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да разуме све поруке које својим изјавама и делима шаље Аљбин Курти — од гласања на изборима у Албанији, до захтева о ратној одштети од Србије, али да то никако није конструктиван приступ, као и да тим порукама није фасциниран.

Вучић је, на питање које су његове позиције и циљ Аљбина Куртија, одговорио да не мора ништа да објашњава и да напада Куртија или било кога, јер је довољно да се све речи и дела ставе на папир.

„Гласате у Албанији. Добар сигнал. Јасно је свима, и нама и у свету, шта желите да кажете. Кажете да желите ратну одштету од Србије, разумели смо шта желите да кажете. Кажете да ћете поднети тужбу за геноцид, иако не можете јер нисте суверена држава, можда преко Албаније, или неке треће земље, јасна нам је и та порука“, рекао је Вучић у Бриселу.

Према његовим речима, ако неко жели да каже да је то конструктиван приступ — није, али додаје да ипак због тога не би требало да се превисе секирамо.

„Имамо много да радимо, да урадимо за земљу. Осим енергетике, не видим да имамо озбиљнијих проблема, и по питању безбедности нашег народа и других ствари”, рекао је Вучић синоћ за Танјуг и додао:

„А, те њихове политичке вратоломије, за унутрашњу политичку употребу… Нико тиме није нарочито фасциниран“.

Велики инфраструктурни пројекти који ће променити Србију

Вучић је рекао и да су са ЕУ започети разговори о веома великим инфраструктурним пројектима који ће потпуно променити Србију.

„Узбуђен сам и не могу да сакријем осмех, већ смо почели одређене разговоре са европском делегацијом и ЕК, и ако Урсула Фон дер Лајен буде одобрила, рећи ћу вам да смо уговорили са Европљанима један од највећих инфраструктурних пројеката икада за Србију. Тако да само 24 сата нас дели да кажем јесмо ли успели или не“, навео је у недељу Вучић.

Он је додао да ће онда моћи да каже да је учествовао у нечему што је било много добро и значајно за нашу земљу.

„Буквално нећемо бити иста земља, не могу више од овога да кажем, али рече је о великим инфраструктурним пројектима, највећим које можемо да замислимо“, нагласио је Вучић.

Како је казао, тако би уз подршку ЕУ за већ за три и по или највише четири године Србија била земља која не би личина на Србију пре 10 или 15 година.

То ће бити фантастична вест, не само за Београд, већ и југ и централну Србију и Поморавље, истакао је Вучић и додао да ће у понедељак моћи да изнесе детаље.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала