Фон дер Лајенова: ЕУ ће подржати пругу од Београда до Северне Македоније

© AP Photo / Virginia MayoАлександар Вучић и Урсула фон дер Лајен
Александар Вучић и Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2021
Пратите нас
Европска унија је спремна да подржи изградњу железничке пруге између Београда и Северне Македоније, објавила је председница Европске комисије, Урсула фон дер Лајен, након разговора са председником Србије Александром Вучићем, данас у Бриселу.

"Разговарали смо о борби против пандемије Ковид-19, економском опоравку, приступном процесу где желимо да видимо наставак позитивних догађања у области владавине права, дијалогу Београда и Приштине као и о железничкој прузи између Београда и Северне Македоније коју смо спремни да подржимо", навела је Фон дер Лајен на свом Твитер налогу.

​Она је додала да јој је драго што се данас у Бриселу састала са Вучићем.

Председседник Србије је, уочи разговора са Фон дер Лајен, најавио могућност договора око "једног од највећих инфраструктурних пројеката" који ће потпуно променити Србију.

Вучић се након Фон дер Лајенове састао са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем, као и са шефом дипломатије ЕУ, Жозепом Борељом.

Први део састанка Вучића и Бореља одвија се "у четири ока", а затим се прелази на радни ручак који је у част високе делегације из Београда организовао шеф дипломатије ЕУ.

Очекује се да Вучић и Борељ око 14.45 заједно обрате медијима у Бриселу.

Извори Танјуга из Европске службе за спољне послове наводе да ће се током данашњег састанка размотрити могућности за наставак дијалога Београда и Приштине.  Додаје се да је ЕУ, као главни посредник у дијалогу, спремна да "већ данас" седне поново за сто у Бриселу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала