Бразилски политичар: Наставићу да се борим за руску вакцину

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина против ковида "Спутњик Ве"
Руска вакцина против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Пратите нас
После одлуке бразилског регулатора да не дозволи увоз руске вакцине против вируса корона „Спутњик ве“ (Sputnik V), гувернер бразилске државе Сеара, Камило Сантана, каже да ће наставити да се бори да обезбеди овај препарат за становништво свог региона.
„Северо-источни комитет за науку је подржао употребу ‘Спутњика Ве’. Наставићу да се борим за одлуку да се дозволи увоз, уз уверење и поштовање свих правила, како бисмо могли што пре да обезбедимо вакцину за наше становништво“, написао је политичар на Твитеру.

Он је додао да, имајући у виду спорост којом федерална валда доставља вакцине савезним државама, неће допустити додатну политизацију овог питања.

​Претходно је Бразилска национална агенција за санитарни надзор (Анвиса) одбила захтев регионалних влада за увоз руске вакцине против ковида „Спутњик Ве“ (Sputnik V) док се не доставе „информације које недостају“.

Сантана каже да поштује одлуку „Анвисе“, али да не може да не изрази разочарење и чуђење јер се руска вакцина примењује у многих земљама и потврђује своју ефикасност.

Подсетимо, Национална комисија за биолошку безбедност при Министарству науке Бразила раније је потврдила да је руска вакцина безбедна и одобрила је њену комерцијалну произвидњу у земљи.

Вакцина „Спутњик Ве“ одобрена је већ у 60 земаља са укупном популацијом од око три милијарде људи. Вакцина заузима друго место у свету по броју одобрења које је добила од владиних регулатора. Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више од података које је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто), саопштио је Руски фонд за директне инвестиције и Истраживачки центар „Гамалеја“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала