Позив Србима из дијаспоре да се вакцинишу у одређеном термину

© Sputnik / Лола ЂорђевићВакцинација на београдском Сајму
Вакцинација на београдском Сајму - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Пратите нас
Тим програма за повезивање са српском дијаспором „Тачка повратка“, уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Владе Републике Србије, обезбедио је посебан термин за вакцинацију држављана Србије из дијаспоре, 15. маја у Београду.

„У протеклом периоду стигло нам је много питања из дијаспоре у вези са вакцинацијом против ковид-19 у Србији. Главни проблем на који су нам указали наши грађани у дијаспори који желе да се вакцинишу је то што нису могли да добију тачан термин за вакцинацију више дана унапред, како би имали довољно времена да организују путовање у Србију“, каже директор програма Тачка повратка Иван Бркљач.

Да би изашла у сусрет овој потреби, „Тачка повратка“ ће, уз подршку Канцеларије за ИТ и Владе Србије организовати вакцинацију држављана Републике Србије који живе у иностранству 15. маја, у Београду.

Пут у неизвесност или сигурну будућност? - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2020
Србија донела мере за повратак младих талената — нови подстицаји следеће године

Формулар е-Управе за пријаву заинтересованих за овај термин доступан је на сајту „Тачке повратка“, а грађани Србије који живе у дијаспори а желе да се пријаве за вакцинацију могу то урадити ОВДЕ.

Сви који се на овај начин пријаве ће 1. маја 2021. добити потврду о термину вакцинације, као и о тачном времену кад треба да буду на Београдском сајму 15. маја 2021.

Пријава за вакцинацију држављана Републике Србије из дијаспоре, биће отворена од уторка 27. априла до петка 30. априла у 23:59ч.

Пријављени држављани Србије из дијаспоре ће моћи да бирају између вакцина Фајзер, Синофарм и Спутњик Ве, а другу дозу ће примити такође на Београдском Сајму 5. јуна 2021.

Овај позив се односи искључиво на држављане Републике Србије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала