Преминуо Жика Обретковић, легенда београдског асфалта

© Скриншот, ЈутјубЖика Обретковић
Жика Обретковић - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Пратите нас
Жика Обретковић, улични свирач који је био познат и по својим модним креацијама преминуо је 23. априла у старачком дому, открио је његов пријатељ.

Од њега се опростио на Фејсбуку уз фотографију и емотивну поруку:

„Управо сам сазнао да је мој велики пријатељ Жика Обретковић преминуо 23. 04.2021 у старачком дому, како је била забрана посте због короне, нисам га одавно видео, а забрањено је и присуство сахрани! Ово је фотографија, када је последњи пут био код мене. Волео је да се слика у цвећу („и са куче“, како је говорио)“, наводи се у објави.

Жика Обретковић познат је као улични свирач, писац поезије, ватрени говорник, дугогодишњи Минимаксов гост на радију, кандидат за председника Србије, обожавалац зелене салате, дародавац осмеха и пријатељ Београда.

Неизоставни део његовог асесоара чинила је и плетена торба пребачена преко десног рамена и две дрвене фрулице у руци.

Нико не зна када је овај необични човек дошао у Београд. Једино што је сигурно јесте да су се он и Београд заволели на прву одсвирану ноту. Првенствено се прославио својим чувеним, како их суграђани називају, ватреним говорима на радним акцијама у Студентском граду којима је мотивисао омладинце да боље раде, преноси Б 92.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала