Учесници нуклеарног споразума са Ираном убрзаће процес његовог обнављања

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIПредставници земаља уцесница преговора о Иранском нуклеарном програму
Представници земаља уцесница преговора о Иранском нуклеарном програму - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Пратите нас
Чланови Заједничке комисије за нуклеарни споразум са Ираном усмерени су на његово обнављање у изворном облику, и одлучено је да се убрза тај процес, рекао је стални представник Русије при међународним организацијама у Бечу Михаил Уљанов.
„Нова рунда преговора у Бечу почела је званичним састанком Заједничке комисије. Дискусије су показале да су учесници вођени једним циљем – потпуним обнављањем нуклеарног споразума у његовом изворном облику. Одлучено је да се убрза процес“, написао је Уљанов на Твитеру.

​Представници земаља – учесница Заједничке комисије Ирана и међународне „петорке“ (Немачке, Француске, Велике Британије, Кине и Русије) данас одржавају нови састанак по питању потпуног обнављања иранског нуклеарног програма, саопштили су организатори састанка из ЕУ. Уљанов предводи руску делегацију.

У Бечу је наставила са радом комисија Заједничког свеобухватног акционог плана о иранском нуклеарном програму. Главна тема је израда корака који би могли да се предузму за повратак Америке у оквире споразума који је напустила 2018. године залагањем претходног председника Доналда Трампа.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала