Два кандидата за новог ректора Универзитета у Београду

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/Julian Nyča / Капетан Мишино здање где се налази Ректорат Универзитета у Београду
Капетан Мишино здање где се налази Ректорат Универзитета у Београду - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Одлука ко ће водити Универзитет у Београду у наредне три године биће донета у мају, а два кандидата остала су у трци за новог ректора.

Кандидати за новог првог човека Универзитета у Београду су досадашња ректорка Иванка Поповић и декан Архитектонског факултета Владан Ђокић, објавио је РТС.

Рад у време пандемије, међународна сарадња, судбина задужбина, на столу су Савета Универзитета у Београду уочи изборног месеца.

У нашој најстаријој и највећој високошколској установи сматрају да је 2020. година била можда и боља него што се очекивало. На крају овог семестра, постоји и више простора за практичне вежбе.

„Настава је током целог овог семестра била комбинована, само што је последњи талас био толико интензиван да мислим да се скоро све одвијало онлајн. Верујем да ће факултети максимално искористити смањење броја заражених да уведу студенте назад у зграде факултета. Ово обећава да ће испитни рокови моћи нормално да се реализују“, истиче проф. Иванка Поповић, ректорка Универзитета у Београду.

Кажу и да је у време пандемије универзитет показао своју снагу и прилагодио се ситуацији.

Новац за стипендије стиже и од издавања простора задужбина универзитета.

„Ипак, најбитније је здравље студената. Универзитет постоји ради студената, не ради нас који смо професори и баш због њих мислим да је важно да Влада Србије заузме јасан и прецизан став о реституцији. Универзитет је предао, заједно са Матицом српском и САНУ, свој нацрт закона о реституцији Влади Србије“, навео је проф. Александар Поповић, председник Савета Универзитета у Београду.

Између два светска рата, са имовином процењеном на милијарду тадашњих долара, Универзитет у Београду био је међу три најбогатија универзитета у Европи. За сада је обновљен рад 11 задужбина и три фонда.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала