Лалатовић: Угрожен сам, замислите, да будем искључен на правди Бога?! /видео/

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Fk VojvodinaНенад Лалатовић
Ненад Лалатовић - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Пратите нас
Ненад Лалатовић оптужио је бившег арбитра, сада запосленог у том клубу, Драгомира Тановића да је тражио од судија пре утакмице са Златибором да га искључе.

Он је затражио да се тај случај испита.

„То је преседан у српском фудбалу, то ниједан тренер није доживео. Господин Тановић, бивши судија који ради у ФК Војводина, пред утакмицу са Златибором је био код судија и тражио од њих да ја будем искључен, пре него што је почела утакмица. Нисам хтео да ћутим, обратио сам се људима из клуба и господин Косановић је проверио ту информацију и потврдио је да је Тановић то тражио. Мислим да нико то није доживео. Мислим да то нисам заслужио. Није битан Тановић, он само извршава. Мене занима једна ствар, а то је ко је наручио, ко стоји иза њега, ко му је рекао да каже судијама. Волео бих то да сазнам“, рекао је Лалатовић.

Тренер Војводине је навео да је желео да обавести председника клуба Драгољуба Самарџића о томе, али да није примљен и позван на разговор, и да због тога раније није хтео да излази у јавност.

„Јавност у Србији мора да зна да сам угрожен, да се ради о мојој тренерској каријери“, истакао је Лалатовић.

Он  је рекао да његову причу може да потврди спортски директор Војводине Милан Косановић.

„Косановић исто мора да буде поштен. Није му лако, он не зна где ће, да ли ће бити на мојој страни, навијача, на страни управе, или на својој страни. Не изјашњава се, нит смрди, нит мирише. 'Данас-сутра'. Врда као риба, мало већа, она добра, симпатична риба. Прави је капиталац. Косан све то може да потврди. Он не може ништа да одлучи, зна се ко одлучује“, рекао је Лалатовић уз осмех.

Лалатовић је навео да има сведоке и да је Косановић потврдио причу.

„Имам и сведоке да је потврдио ову причу, али је ублажио, мало окренуо. Дошао је Тановић и рекао судијама 'још само вама остаје да искључите Лалатовића'. Он је то ублажио, није тако. Он је хтео да ублажи јер је плашљив па не сме да каже праву истину, не зна на чију ће страну. Није њему лако. Али, Косане мораш да будеш директор. Изабери. Или си спортски директор или тренер. Да ли је тренер, директор? Или жели нови стручни штаб. Или ти да будеш тренер. Овде се сви боре за нови стручни штаб, од Самарџића, Лазетића, Николе Васиљевића... Сви би волели да поставе свог тренера. Стрпите се до лета, остало је 15-20 дана. Немојте да ми радите о глави. Моје име ће да буде златним словима у историји овог клуба“, додао је.

Он је истакао да није заслужио да људи који раде у Војводини траже од судија да буде искључен.

„Нисам заслужио да људи који раде у клубу траже од судије да будем искључен. Није битан Тановић. Он је познат као човек који пљује по својим колегама, изашао је у Инсајдер, говорио шта су радили и показао какав им је пријатељ. Те судије немају разлог да га штите, волео бих да изађу у јавност и кажу шта је он тражио од њих“, навео је Лалатовић.

Лалатовић је навео да није желео да води утакмицу са Металцем и да њу уопште не жели да коментарише.

„Зашто бих ја довео себе у ситуацију да скачем против Металца. Ту утакмицу је водио (тренер Металца) Жарко Лазетић. Сви знају да са Николом Лазетићем нисам у добрим односима, он је у ФСС директор млађих категорија, не знам на основу чега, које су му референце. Радио је овде месец и по дана, склоњен, па награђен да ради тамо. Не знам ко га награђује. Све ми је било сумњиво, знао сам да се нешто спрема. Волео бих да се све ово испита, да се позову судије... Занима ме зашто је то Тановић тражио од судија и ко му је рекао да то тражи. Замислите, будем искључен на правди Бога. Не могу судије да падну под Тановићев утицај, јер га не воле, пљувао је по њима. Може судија да каже да га је Лалатовић опсовао, не могу то да оправдам. Могу да се правдам, нико ми не би веровао, сви би рекли да сам крив, а ја ништа нисам урадио. Очигледно је направљен неки план против мене. Видим да сметам овде. Сада желите да ми уништите каријеру“, додао је тренер новосадског клуба.

Он је казао да би волео да сазна коме толико смета, ко жели да му уништи каријеру и да Тановић може да се испита и на полиграфу.

Лалатовић је истакао да, ако је Тановић то рекао, треба да оде из клуба и да је Војводину довео у ситуацију да може да изгуби све утакмице до краја сезоне јер је обезбеђена Европа, и да се то у последњих 10-15 година десило само још једном, када је он био тренер.

„Можемо све утакмице до краја да изгубимо, али наравно да идемо да победимо у свакој. Војводина је последњи пут била у тој ситуацији када сам ја био тренер. Било је неких 15 бодова више од тима испод. Не мислим да хвалим себе, али ови из клуба неће то да кажу, па морам сам себе. Јер, они знају само да куде“, рекао је Лалатовић.

► Златану каријера виси о концу – УЕФА га протерује из фудбала?!

► Нови вулкан је „еруптирао“ у Италији: Чизма прича о могућем тандему Влаховић – Ибрахимовић

► Невиђени скандал уздрмао фудбалера Звезде – лажирао идентитет, све изашло на видело?!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала