Марјановић је искључен с осмехом на лицу – да ли су судије жестоко погрешиле? /видео/

© AP Photo / Jerome Miron/USA TodayСрпски кошаркаш Бобан Марјановић у дресу Далас Маверикса
Српски кошаркаш Бобан Марјановић у дресу Далас Маверикса - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Пратите нас
Далас је на крилима Луке Дончића (39 поена) разоружао Голден Стејт Вориорсе - 133:103, али је меч осим убојитог Словенца обележило крајње чудно искључење Бобана Марјановића.

Српски центар Бобан Марјановић провео је на паркету свега четири минута уз два постигнута поена, пре него што су га судије искључиле због грубог фаула.

На семафору је био исписан резултат 125:92, остала су још два минута и 39 секунди до краја сусрета Даласа и Голден Стејта, када је Боби у покушају да изблокира младог Американца Џордана Пула, закачио његову главу. Нехотице!

​Јасно је да намере није било, види се на снимку. Марјановићу није помогла ни људска реакција и чињеница је да одмах пришао ривалу да га пита како је и пружио му руку да устане. 

Судије су гледале снимак и накндадним прегледом су утврдили да је центар тима из Тексаса претерао, те је морао раније „под туш“.

Смејали су се готово си из табора Даласа, пре свих сјајни Лука Дончић који је у тим тренуцима био на клупи јер је уништио Карија и Вориорсе, али се од муке вероватно смејао и Бобан Марјановић, који није могао да верује због чега је искључен.

Од српских кошаркаша је осим Алена Смаилагића који је убацио два поена за Голден Стејт, у ноћи између уторка и среде на паркет истрчао Алексеј Покушевски, чија је Оклахома победила Бостон - 119:115.

Била је то важна победа тима чије боје брани „српски једнорог“, с обзиром на то да су избегли и 15. узастопни пораз, те нису поставили негативни рекорд франшизе. Покушевски је био двоцифрен и са 12 поена, шест скокова и четири асистенције је значајно допринео да Оклахома баци на колена Селтиксе.

НБА РЕЗУЛТАТИ

Бостон - Оклахома 115:119

Шарлот - Милвоки 104:114

Индијана - Портланд 112:133

Торонто - Бруклин 103:116

Хјустон - Минесота 107:114

Голден Стејт - Далас 103:133

► Дивац није крив за све – „српски клуб“ на стубу срама због Богдановића

► Богдан не може сâм, Марјановић добро искористио минуте /видео/

► Звезда иде на Игокеу – у полуфиналу АБА и црногорски дерби!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала