Пет дана бесплатног паркинга: Ко ради а ко не ради за празнике ― списак продавница, пијаца, пошти...

© SputnikЗатворен локал у центру Београда
Затворен локал у центру Београда - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Пратите насTelegramOdyssey
У сусрет празницима, Првом мају и Ускрсу који се ове године обележава 2. маја, поједини објекти ће радити тих дана, али многи са измењеним радним временом, док неки уопште неће радити.

Према тренутно доступним информацијама, ово је измењени режим рада у Србији за време предстојећих првомајских и ускршњих празника:

Прехрамбене и остале продавнице

Лидл објекти ће у целој земљи радити скраћено у петак, 30. априла, до 18 сати, а неће радити током викенда, 1. и 2. маја. С друге стране, Идеа, Рода и Меркатор продавнице радиће 1. маја према регуларном режиму, али је за њих 2. мај, као и за већину, нерадан дан. Такође, тај дан неће радити ни Идеа онлајн продавница, преноси портал Телеграф бизнис. 

Прослава Ускрса у Македонији - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2021
За Ускрс и Први мај пет нерадних дана: Ђацима празници доносе прави распуст

За Универекспорт 2. мај је нерадан, а осталим данима ради се регуларно. Метро кеш енд кери у Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу 30. априла ради до 18 сати, 1. маја од 07 до 15 часова, а 2. маја неће радити.

У Пожаревцу, Шапцу и на Палићу Метро кеш енд кери објекти 30. априла радиће до 18 часова, а 1. и 2. маја неће радити. Супер Веро и Џамбо продавнице такође раде скраћено на Велики петак, до 18 сати, 1. маја раде нормално, а 2. мај је нерадан и за њих. Робна кућа Икеа, као и контакт центар, неће радити само 2. маја.

Шопинг центри

Према за сада доступним информацијама, Ада Мол за празнике ради овако: на Велики петак скраћено до 18 сати, 1. маја регуларно до 22 сати, а за Ускрс овај шопинг мол неће радити. Исти режим рада важи и за шопинг центар Стадион на Вождовцу, као и за Плазу из Крагујевца. У свим моловима тренутно су у току и празнични попусти.

Пијаце

Оне које раде у саставу ЈКП "Градске пијаце", 30. априла, 1, 3. и 4. маја 2021. године радиће по уобичајеном радном времену, од 06 до 19 сати. Зелене пијаце неће радити на Ускрс, изузев пијаца "Земун", "Баново брдо", "Беле воде" и "Душановац", које ће радити од 06 до 13 часова. 

Пијаца "ОТЦ" на Новом Београду 30. априла, 1. и 4. маја ради по уобичајеном радном режиму, односно од 08 до 16 сати, док ће 2. и 3. маја - пијаца бити затворена. Паркинг на пијаци "Земун", на Ускрс, радиће од 00 до 24 часа, а паркинг на пијаци "Душановац" радиће од 07 до 19 сати.

Пошта

Поводом наступајућих празника, нерадни дани биће од 30. априла до 4. маја. У поменуте дане радиће само дежурне поште чији списак можете видети овде

Шетачи испунили Кнез Михаилову улицу у Београду - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Температурни шок за Ускрс и Први мај

ЈКП "Паркинг сервис"

Током ускршњих и првомајских празника, од петка, 30. априла, до уторка, 04. маја 2021. године, ово предузеће неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града. У истом периоду биће затворене и пословнице Корисничког сервиса у улицама Таковска бр. 31 и Милешевска бр. 51.

Све јавне гараже, посебна и СМС паркиралишта биће непрекидно отворена за време празника и радиће по уобичајеном систему наплате, као и Служба за експлоатацију возила. Од среде, 05. маја 2021. године, Служба паркинг контроле и пословнице Корисничког сервиса радиће по устаљеном радном времену.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала