Русија нема намеру да улази ни у какве ратове

© Sputnik / Юлия Зырянова / Уђи у базу фотографијаЗаменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Пратите нас
У интересу Русије није улазак у рат, штавише, Москва је спремна да сарађује чак и са онима који још увек имају фантомске болове након распада СССР, саопштио је заменик шефа Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
„Русија је мирољубива држава. У нашем интересу није да се мешамо у било какве ратове. Они ништа добро не доносе. То је врло опасна прича“, рекао је Медведев, одговарајући на питања корисника друштвене мреже „Вконтакте“.

Он је нагласио да је Русија спремна да „гради равноправне, пријатељске, мирољубиве односе са свим државама: и са САД и са другим државама, и са нашим суседима, чак и са онима који имају фантомске болове од тренутка распада Совјетског Савеза“.

По његовим речима, главно је да инострани партнери „не прелазе црвене линије“.

„Руско руководство нема никакве планове милитаристичке природе. То је председник врло јасно саопштио током свог обраћања (Федералној скупштини)“, нагласио је Медведев.

Одговарајући на питање, шта је величина Русије, он је рекао да је она „у народу, грађанима и наравно, нашој држави“.

„Али то не значи да ми треба да седимо на ловорикама. Ми још много тога треба да урадимо, како би држава била јака, савремена, просперитетна, како би грађани живели добро, како би здравствени систем, образовање функционисали како треба“, закључио је Медведев.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала