Русија шаље медицинску помоћ Индији

© REUTERS / AMIT DAVEЗдравствени радници збрињавају пацијента са ковидом у Ахмедабаду у Индији
Здравствени радници збрињавају пацијента са ковидом у Ахмедабаду у Индији - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Пратите нас
Русија ће наредних дана упутити велику партију медицинске помоћи у Индију хитним летом Министарства за ванредне ситуације за борбу против вируса корона, саопштило је руско Министарство спољних послова.

„Руководство Руске Федерације донело је одлуку у духу пријатељства и посебно привилегованог стратешког партнерства између Русије и Индије и у циљу борбе против наглог повећања инциденце новом инфекцијом вируса корона, да пошаље велику пошиљку помоћи у Индију хитним летом Министарства за ванредне ситуације Русије, у којој су, између осталог, концентратори кисеоника, механички респиратори, антиковид препарати и друга неопходна медицинска и лекарска средства“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Такође се напомиње да је испорука помоћи планирана за наредне дане.

Раније је индијски премијер Нарендра Моди саопштио да се у земљи примећује „олуја вируса корона“. Светска здравствена организација изјавила је да постоји резистенција индијског соја на антитела на ковид 19.

Такође је објављено да ће Русија до 1. маја Индији испоручити прве дозе вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V). Одлука је донета због тешке ситуације са ковидом у овој земљи. Већ шест дана заредом у Индији се на дневном нивоу бележи више од 300 хиљада заражених.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала