Русија: Саопштена једна од тема састанка Путина и Бајдена

© REUTERS / Kacper PempelСајбер простор илустрација
Сајбер простор илустрација - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Пратите нас
Сарадња у сајбер простору ће бити једна од тема потенцијалног самита председника Русије и САД, Владимира Путина и Џоа Бајдена, изјавио је директор департмана за информациону безбедност Министарства иностраних послова Русије Андреј Крутских.

Дипломата је подсетио да је још 2020. године Русија предложила САД да успоставе дијалог у сајбер сфери, укључујући и око мера поверења, и искористити линије директног дијалога за узајамно информисање о инцидентима и, што је главно, за њихово спречавање.

„То је пакт мира. Ми смо то понудили, не само САД, већ и другим државама. Тада Американци нису реаговали на то, јер су били позабављени унутрашњом борбом. Међутим, могу апсолутно са сигурношћу претпоставити да ће тема информационе безбедности бити међу темама самита Русије и САД на највишем нивоу“, нагласио је Крутских.

Подсетимо, Путин и Бајден су средином месеца одржали други телефонски разговор од инаугурације америчког председника. Како је саопштио Кремљ, председници су детаљно разговарали о стању билатералних односа и низу међународних питања. Бела кућа је навела да је Бајден предложио Путину да у наредним месецима одрже лични састанак „у трећој земљи“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала