Русија снима први филм у свемиру: Звезда филма „Битка за Севастопољ“ ушла у ужи избор кандидата

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаФестивал цвећа у Гуму
Фестивал цвећа у Гуму  - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Пратите нас
Русија снима први филм у свемиру. Снимање је заказано за октобар у Међународној свемирској станици, а списак кандидаткиња за главну глумицу „Изазова“ сужен је на четири жене. Међу њима је и звезда филма „Битка за Севастопољ“ Јулија Пересиљд.

Поред ње, ту су још две професионалне глумице Софија Аржаковска и Аљона Мордовина, али и жена-пилот Галина Каирова, прецизирано је у чланку на сајту америчког специјализованог портала „Спејс њуз“.

Како се наводи, глумица и њена дублерка биће изабране на комисији 13. маја.

Руски „Први канал“ је раније саопштио да су продуценти су одлучили да је за заплет радње филма боље да главни лик буде женски, иако је раније најављено да ће бити одржан кастинг за глумце оба пола.

© Фото : Роскосмос / Александр СамокутяевПоглед на планету Земљу са Међународне свемирске станице
Русија снима први филм у свемиру: Звезда филма „Битка за Севастопољ“ ушла у ужи избор кандидата - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Поглед на планету Земљу са Међународне свемирске станице

Како је саопштено раније, 5. октобра космонаут Антон Шкаплеров и два учесника свемирског лета – глумица и редитељ ће отићи у МСС на свемирској летелици „Сојуз МС 19“ да сниме први филм у свемиру који су најавили „Први канал“ и „Роскосмос“ под називом „Изазов“.

Глумица и редитељ би после 12-дневног боравка на станици требало да се врате на Земљу „Сојузом МС 18“. Из тог разлога Рус Петар Дубров и Американац Марк Ванде Хај који су у „Сојузу МС 18“ стигли на станицу у априлу ове године, неће моћи да се врате на Земљу у октобру и мораће да остану на МСС до 28. марта 2022. године, тако да ће њихов лет трајати скоро годину дана.

Подсетимо, руска глумица Јулија Пересиљд је, између осталог, позната по улози легендарне жене-снајперисте Људмиле Павличенко у филму „Битка за Севастопољ“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала