Санкт Петербург није издржао – Шпанци на корак до Фајнал-фора /видео/

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаДетаљ са утакмице Зенит – Барселона
Детаљ са утакмице Зенит – Барселона - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Пратите нас
Кошаркаши Барселоне савладали су Зенит из Санкт Петербурга на гостовању резултатом 78:70 и повели са 2-1 у плеј-оф серији.

Ово је била друга победа гиганта из Каталоније у низу, па ће у следећем мечу, који је на програму у петак, моћи да заврше серију и пласирају се на Фајнал-фор.

Екипа из Санкт Петербурга и у овом мечу је имала своје шансе, али је на крају скупљи и квалитетнији тим Барселоне дошао до веома битног тријумфа и првог брејка.

Утакмица је почела серијом гостију од 6:0, али се домаћи састав убрзо вратио и успео да у егалу заврши неефикасну прву четвртину (16:16).

​Друга деоница била је веома налик првој, без икаквих назнака да неко може да се резултатски одлепи.

Тројком Кајла Кјурика гости су повели, али је уследила офанзивна суша на њиховој страни, па је само једна лопта прошла кроз кош Зенита током чак пет минута.

Руски тим, ипак, није успео да искористи тај период, па се на полувреме отишло у егалу (33:34).

​Барса је најбољу кошарку пружила средином треће четвртине, када је у једном тренутку имала и двоцифрену предност, али упорни Зенит се није предавао.

Убрзо се предност гостију значајно смањила, а домаћин је током првог дела последње деонице дошао на само поен заостатка.

Сјајни Никола Миротић је повукао своју екипу до нових +8, а Зенит је имао све мање и мање снаге.

Иако Барса није постигла кош више од два минута, екипа из Санкт Петербурга то није успела да искористи, па је доживела пораз.

​Најбољи код победника био је Брендон Дејвис са 22 поена и осам скокова. Кори Хигинс је додао 16 уз три скока, Кајл Кјурик 13, а Никола Миротић 11.

На другој страни истакао се бивши бек Црвене звезде, Били Берон са 19 поена. Алекс Побјтрес је додао 14 уз пет скокова, док је надомак дабл-дабла био Вил Томас са десет поена и девет ухваћених лопти.

Кевин Пенгос је био солидан у завршници, а меч је завршио са десет поена и шест асистенција, али и шест изгубљених лопти.

Четврти меч серије на програму је у петак, 30. априла, од 19 часова у Русији.

​► Србин је заблистао, али – „Краљ“ је и даље жив! /видео/

Марјановић је искључен с осмехом на лицу – да ли су судије жестоко погрешиле? /видео/

Дивац није крив за све – „српски клуб“ на стубу срама због Богдановића

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала