ФСБ привела припаднике украјинских неонациста који су припремали експлозије /видео/

© Фото : ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадник ФСБ током операције привођења чланова терористичке организације
Припадник ФСБ током операције привођења чланова терористичке организације - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите нас
Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) привела је 16 чланова украјинске омладинске радикалне организације „МКУ“, који су припремали експлозије и оружане нападе.

Како се наводи у саопштењу ФСБ-а, притворени су испричали да је лидер „МКУ“ Јегор Краснов координисао из Украјине активностима групе у Русији. Врбовање нових чланова вршено је у фазама. У почетку им је предлагао да на зградама пишу екстремистичке натписе, а затим да претуку бескућника или представника омладинске супкултуре. Затим је требало оружјем да нападају грађане, полицајце, пале и дижу у ваздух институције.

„У Иркутску, Краснодару, Саратову, Тамбову, Тјумењу, Чити, Анапи Краснодарског краја, Пушчину у Московској области и Переслављу Залеском у Јарославској области приведено је 16 присталица украјинске омладинске радикалне организације ‘МКУ’, умешаних у насиље, пропаганду екстремизма, као и припреме за дизање у ваздух зграда државних органа и оружане нападе на грађане“, наводи се у саопштењу Службе.

Додаје се да су током претреса од притвореника одузети хладно оружје, екстремистички атрибути, подаци о почињеним и планираним терористичким и екстремистичким злочинима, видео-извештаји о насилним акцијама који су послати вођи групе, као и преписка са њим.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала