Кремљ: Америчка политика „шаргарепе и штапа“ не може се примењивати на Русију

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите нас
Политика „шаргарепе и штапа“ коју користе Сједињене Америчке Државе не може се применити на Русију, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков за телевизију „Први канал“.
„Извесна страст према политици ‘шаргарепе и штапа’, оно што се у Сједињеним Америчким Државама научно назива двосмерним приступом према Русији, на руском је то политика ‘шаргарепе и штапа’. Да ли се то може применити на Русију? Одговор је очигледан – не. (Председник Русије Владимир) Путин јасно је то свима дао до знања, а посебно Вашингтону“, истакао је портпарол Кремља.

Он је додао да таква политика нема перспективу.

„Односно, чак и ако се настави, то ће изазвати искључиво противљење Русије у мери и облику који буде најбоље одговарао руским интересима“, рекао је Песков.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Блинкен: Преговори с Русијом могући, али под једним условом

„Таква политика: назвати телефоном и рећи да смо заинтересовани за контакте, али сутра ћемо објавити нове санкције – то неће радити“, закључио је он.

Раније је Бајден у телефонском разговору са Путином предложио да одрже лични састанак у трећој земљи. Амерички државни секретар Ентони Блинкен објаснио је да је Бајден предложио Путину да се састану наредних недеља. Блинкен је у среду изјавио да не зна да ли је Путин прихватио Бајденов позив на самит, али да се позив разматра.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала