Маргарита Симоњан: Можемо да направимо РТ у Србији за пола године /видео, фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићМаргарита Симоњан
Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите нас
Можемо да направимо канал РТ у Србији за пола године, уколико од Владе Русије добијемо такав налог, изјавила је главни уредник РТ и МИА Русија севодња Маргарита Симоњан учествујући на конференцији у организацији Руског балканског центра.

Та одлука не зависи од мене. Можемо да направимо канал за пола године и да га подржимо, али потребан нам је налог Владе, која одлучује о расподели средстава, објаснила је Симоњанова одговарајући на питање директора РБЦ др Славенка Терзића, дописног члана САНУ.

Симоњанова је, такође, позвала утицајне људе у Србији да, када се састају са руским званичницима, да им говоре о потреби оснивања РТ у Србији.

„Бићу захвална ако успете да их убедите“, поручила је Симоњанова.

И Србију покушавају да увуку у луду вртешку нове етике, желим вам срећу у боју

У свету је у току духовна подела где је један пол радикализација ултрарелигиозних расположења а други радикални либерализам. Ниједан се не свиђа Русији која нуди етику здравог човека, изјавила је Маргарита Симоњан, уз упозорење да и Србију покушавају да увуку у луду вртешку нове етике и поруку – желим вам срећу у боју.

Симоњанова је констатовала да смо сведоци менталне и духовне поделе у свету где, како је рекла, њој лично ниједан пол није по вољи.

О тим питањима је, како је истакла, разговарала и са режисером Емиром Кустурицом ког је посетила током свог првог боравка у Србији.

„На једном полу видимо радикализацију ултрарелигиозних расположења, имам у виду радикални ислам. Ми то у Русији не можемо да прихватимо јер свакако нисмо радикално друштво. На другом полу је ништа мање радикални либерализам који полако али сигурно уништава достигнућа људске цивилизације покривајући се хуманитарним разлозима мада то нема никакве везе с хуманизмом“, навела је Симоњанова.
© Sputnik / Лола ЂорђевићМаргарита Симоњан на конференцији о руско-српским односима, који је организовао новоотворени Руски балкански центар у Београду,
Маргарита Симоњан: Можемо да направимо РТ у Србији за пола године /видео, фото/ - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Маргарита Симоњан на конференцији о руско-српским односима, који је организовао новоотворени Руски балкански центар у Београду,

Према њеним речима, у свету се данас многи боје да искажу своје мишљење, боје се да не буду политички коректни и да не наруше нову етику коју намеће радиклани либерализам, који, нагласила је, нема никакве везе с правим либерализмом.

„Видимо да чак и познати људи, који случајно наруше правила те нове етике, постају отпадници, подврагавју се остракизму и вансудским прогонима. Они чак губе могућност да комуницирају, погледајте шта се десило с Трампом ког су избацили као слепо маче из свих мање-више прихватљивих социјалних мрежа, не дају му глас у медијима и то је тај други пол“, објаснила је Симоњанова.

Русији се не свиђа ни један, ни други пол, поручила је главна уредница РТ, изразивши уверење да Русија може постати гарант истински хумане и цивилизоване светске етике.

„Само ми од свих земаља можемо да бранимо своје право да будемо традиционално друштво, само ми нудимо етику здравог човека, принципе и вредности здравог човека. Видимо да и Србију покушавају да увуку у ту луду вртешку нове етике. Ти покушаји се дешавају свакодневно, и о тим притисцима ви знате боље од мене. Ја хоћу, како је певао наш велики певач Виктор Цој, да вам пожелим срећу у том боју, а ми ћемо вам радо помоћи у свему у чему можемо“, рекла је Симоњанова.
© Sputnik / Лола ЂорђевићРоман Бабајан
Маргарита Симоњан: Можемо да направимо РТ у Србији за пола године /видео, фото/ - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Роман Бабајан

У поподневном раду конференције Руског балканског центра у Београду говорио је такође познати руски новинар Роман Бабајан, чије је излагање било посвећено бомбардовању Југославије 1999.године и извештавању руских медија о томе.

Један од говорника био је и проф. Др Милош Ковић са Филозофског факултета у Београду који је дао садржајну анализу на тему „Русија и Балкан: Историјска искуства и поуке за будућност“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала