Матићев Јунајтед згазио „вучицу“! /видео/

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаНемања Матић
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите нас
Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су Рому 6:2, док је Арсенал поражен од Виљареала 2:1, у првим утакмицама полуфинала Лиге Европе.

Српски фудбалер Немања Матић одиграо је последњих десет минута утакмице и за кратак период оставио је добар утисак. Ипак, тада је утакмица већ била решена, пошто је Јунајтед за само неколико минута у другом полувремена успео да од 1:2 дође до 3:2, а на крају и 6:2.

У другом полуфиналном пару Арсенал је изгубио од Виљареала, а у извештају прво ћемо се бавити утакмицом у Манчестеру.

Манчестер јунајтед – Рома

„Црвени ђаволи“ боље су отворили утакмицу и после девет минута игре резултат је био 1:0. Кавани је лепо оставио лопту Фернандешу, а Португалац ју је само „боцнуо“ и савладао Лопеса.

„Вучица“ је имала брз одговор, те је после само шест минута игре дошла до изједначења. Погба је игра руком у казненом простору и после ВАР-а досуђен је једанеастерац.

Лопту је узео Лоренцо Пелегрино и прецизним ударцем уз леву стативу поравнао је резултат.

До краја полувремена мреже нису мировале. Рома, охрабрена поготком из 15. минута, наставила је да напада и у 34. дошла је до потпуног преокрета.

Пелегрини се нашао у улози асистента, а искусни Еди Џеко погодио је за 1:2.

Са предношћу екипе из Рима отишло се на петнаестоминутну паузу.

У наставку утакмице поново смо видели преокрет, али на друој страни. Оле Гунар Солскјер успео је да додатно мотивише фудбалере и то се видело по њиховом говору тела.

Већ у 48. минуту резултат је био изједначен. Јунајтед је извео сјајну контру коју је на прелеп начин крунио Единсон Кавани.

Домаћи фудбалери нису желели да се зауставе на овоме и после само 16 минута од поравнања резултата дошли су до преокрета. Кавани је искористио лошу интервенцију голмана и послао је лопту иза његових леђа. 

Два минута касније Един Џеко није реализовао добру шансу, а свега шест (минута), после трећег гола, Јунајтед је постигао и четврти.

Арбитар је показао на белу тачку, лопту је узео Бруно Фернандеш и рутински савладао чувара мреже „вучице“.

Овај гол поптуно је сломио отпор Роме, те су после неколико минута примили и пети гол. Фернандеш је центрирао, а Погба главом погодио за 5:2.

Ту није био крај агонији Роме. Јунајтед је постигао још један гол, а коначних 6:2 постигао је Мејсон Гринвуд у 86. минуту.

Виљареал – Арсенал

У другој утакмици вечери виђен је, такође, одличан фудбал. Унај Емери, тренер домаћина, а уједно и некадашњи менаџер Арсенала, одлично је припремио утакмицу и за само пола сата игре „жута подморница“ имала је два гола предности.

Мрежу Арсенала начео је Тригерос у петом минуту. Одбрана екипе из Лондона реаговала је веома лоше и Шпанац је погодио за 1:0.

Само двадесет и четири минута касније Виљареал је дуплирао предност. Стрелац поготка био је ветеран, бивши играч Арсенала, Раул Албиол.

Арсенал је био скамењен, за 45 минута нису упутили шут у оквир гола и домаћи играчи заслужено су водили на полувремену.

На старту другог периода игре гости из Лондона доживели су нови шамар. Дани Себаљос добио је други жути картон, те су изабраници Микела Артете били са играчем мање.

Чуквезе је имао добру шансу да постигне и трећи гол за Виљареал, Морено такође, али мрежа Арсенала је мировала.

Казна за пропуштене шансе дошла је у 73. минуту. Арбитар је показао на белу тачку, а Пепе је преузео одговорност и смањио на 2:1.

Арсенал је до краја утакмице имао шансу да се потпуно врати у утакмицу. Етјен Капу је у 80. минуту зарадио други жути картон, те је стање на терену било изједначено.

Обамејанг је у четвртом минуту надокнаде покушао да врати екипу и донесе реми, али Рули је сјајном интервенцијом одбранио ударац нападача Арсенала.

Остало је 2:1 за Виљареал, резултат који ништа не гарантује шпанској екипи, те нас очекује отворена утакмица у Лондону. Реванши се играју за недељу дана.

Блицкриг Грађана у Паризу! /видео/

Звезда освојила титулу и исписала историју клуба!

Власник Јокићевих Нагетса неће из Арсенала

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала