Стефановић: Нисам имао везе са враћањем блиндираног возила

© Sputnik / Дејан СимићМинистар одбране у Влади Републике Србије Небојша СтефановићМинистар одбране у Влади Републике Србије Небојша Стефановић
Министар одбране у Влади Републике Србије Небојша СтефановићМинистар одбране у Влади Републике Србије Небојша Стефановић - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите насTelegramOdyssey
У Вишем јавном тужилаштву у Београду завршено је саслушање бившег министра унутрашњих послова Небојше Стефановића (сада министра одбране) у оквиру истраге која се води против бившег заменика начелника СБПОК-а Горана Папића због трговине утицајем, сазнаје Танјуг.

Министар Небојша Стефановић саопштио је данас након сведочења у тужилаштву, а у оквиру истраге против бившег начелника СБПОК-а Горана Папића, да није имао везе са поступањем полиције и са враћањем спорног блиндираног возила Марку Миљковиху, за шта се терети Папић.

Стефановић каже и да изјава медијима Папићевог браниоца Бранислава Тапушковића у већем делу не одговара истини.

Стефановић је истакао да нико у ланцу ових који су поменути у поступку не тврди да је он тражио да се то возило врати.

"То не тврди ни осумњичени, који је Тапушковићев клијент, како ми је тужилац предочио. Такође, ниједан члан колегијума министра унутрашњих послова није дао било какву изјаву у истрази, нити је тврдио да је на колегијуму министра унутрашњих послова донета било каква одлука која би се тицала поступања полиције у вези са овим случајем", нагласио је Стефановић.

Он тврди да је потпуна неистина и тврдња адвоката Тапушковића да је негирао изјаве различитих полицајаца у овој истрази.

"Тврдио сам да не знам за њихова поступања, јер мене нису обавештавали о тим одлукама. Да ли су некога обавестили о њима и да ли су поступали, то не знам. Инсистирао сам да је њихова једина обавеза била да поступају по закону и да обавесте о свему јавног тужиоца и да могу поступати само по налогу јавног тужиоца", навео је Стефановић, бивши министар унутрашних послова, сада министар одбране.

Он је додао да су потпуна измишљотина наводи адвоката Тапушковића да је негирао изјаве седморице полицајаца дате тужилаштву, јер, како наводи, они у тим изјавама нису рекли било шта што се везује за њега.

"Ниједан од тих полицајаца, у својим изјавама, онако како је то мени предочио јавни тужилац, није рекао да сам имао било какве везе са овим случајем, већ је то искључиво тврдио осумњичени, односно Тапушковићев клијент, чије тврдње негирам", наглаисо је Стефановић.

Навео је да му је јасно да Тапушковић штити свог клијента, као и да његов клијент има право да у изношењу одбране износи и неистине, док је он (Стефановић) као сведок обавезан да говори истину.

"Осумњичени износи своју одбрану преко свог адвоката на начин како мисли да треба, а адвокат Тапушковић је већ у данашњој изјави изнео низ неистина које се тичу мог исказа, о чему може да посведочи јавни тужилац, као и записник из поступка", навео је Стефановић.

Истакао је пуну подршку надлежним државним органима у томе да се сваки од ових поступака доведе до краја и да открију везе свих, па и из полиције, са организованим криминалним групама.

"Увек ћу лично бити доступан надлежним државним органима да помогнем у овој борби", закључио је Стефановић.

Стефановић је у тужилаштву испитан на предлог одбране Папића, који се сумњичи да је 15. априла 2020. године, посредовао и наложио да се одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето.

Истог дана возило је враћено Миљковићу, који се од фебруара ове године налази у притвору због сумње да је заједно са Вељком Беливуком, који је од фебруара под истрагом, организатор криминалне групе која се сумњичи за убиства, препродају дроге, држање оружја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала