Портпарол Кремља: Ништа нас неће натерати да одустанемо од наших „црвених линија“

© Sputnik / Владимир Баранов / Уђи у базу фотографијаЗастава Русије на Кремљу
Застава Русије на Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите нас
Никакви покушаји обуздавања Русије неће натерати ни Русију ни њеног председника Владимира Путина да промене политику и да одустану од „црвених линија“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Није могуће ограничити Русију ни у чему. Да, могући су покушаји њеног обуздавања, могуће је притискати савезнике и терати их да не купују руско наоружање. Али, то неће натерати Русију да промени политику. То неће натерати председника Путина да одустане од ‘црвених линија’ “, рекао је Песков за Први канал руске телевизије.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Лавров ексклузивно за Спутњик: Ако Америка покуша да пређе „црвену линију“ уследиће оштар одговор

Подсетимо, Путин је у обраћању Федералној скупштини скренуо пажњу на непријатељске кораке неких држава према Москви.  Он је цитирао Киплингову „Књигу о џунгли“ о тигру Шир Кану и шакалу Табаки, иза којих се назиру западне земље, и упоредио ситуацију подражавања земаља које су се  „окомиле“ на Русију са Табакијем који се врти око Шир Кана.

Како је рекао, Русија има своје интересе које брани и које ће бранити у оквиру међународног права, као што то чине и друге земље света, а ако неко одбија да разуме ту очигледну ствар, бира егоистичан и високопаран тон, она ће увек пронаћи начин да одбрани свој став. Он је упозорио све земље да не прелазе „црвене линије“ у односима са Русијом.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала