Русија: Не видимо сигнале спремности САД за дијалог о стратешкој стабилности

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЗаставе САД и Русије
Заставе САД и Русије - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите нас
Москва за сада не види никакве практичне сигнале о спремности Вашингтона за дијалог о стратешкој стабилности, изјавио је шеф руске делегације на разговорима у Бечу о војној безбедности и контроли наоружања Константин Гаврилов у емисији телевизије „Русија-24“.
„У пракси, овде, на преговорима, за сада ништа не видимо, америчке и европске колеге не предузимају никакве кораке“, рекао је он.
Авион за надзор Ту-154М  - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Русија спремна да напусти Споразум о отвореном небу до краја маја

Гаврилов је такође изјавио да би Русија желела да настави учешће у Споразуму о отвореном небу.

„Желимо да учествујемо у том споразуму. То није наша одлука, ми смо принуђени да га напустимо након што су га напустиле Сједињене Америчке Државе“, додао је он.

Кандидат на место заменика државног секретара САД за контролу наоружања и међународну сигурност Бони Џенкинс је 28. априла изјавила да је америчка администрација посвећена дијалогу о стратешкој стабилности са руском владом.

Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков је 27. априла изјавио да је Москва понудила Вашингтону да започне дијалог о стратешкој стабилности у складу са изјавама руског председника Владимира Путина у својој годишњој поруци Федералној скупштини.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала