Власник Јокићевих Нагетса неће из Арсенала

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСтадион ФК Арсенал
Стадион ФК Арсенал - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите нас
Након што су се легенде Арсенала Тијери Анри, Денис Бергкамп и Патрик Вијера придружили оснивачу Спотифаја, милијардеру Данијелу Еку, у лицитацији за куповину клуба, актуелни власници лондонског клуба Стен и Џош Кронки рекли су да остају „сто посто посвећени“ клубу и да „не продају ниједан удео“.

Према писању острвских медија, извршни директор Спотифаја Данијел Ек ангажовао је Арсеналове „Непобедиве“ како би му помогли да купи клуб од тренутног власника Стена Кронкија.

Ек је наговестио да би у случају да купи Арсенал представљао навијаче у одбору клуба.

„Нисмо примили ниједну понуду и нећемо разматрати ниједну понуду“, поручили су власници „тобџија“ као одговор на медијске спекулације.

Данијел Ек, суоснивачи извршни директор Спотифаја  - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Оснивач „Спотифаја“ и четири легенде желе да лондонског гиганта врате старој слави
„Наша амбиција за Арсенал остаје да се такмичи за освајање највећих трофеја у фудбалу и наш фокус остаје на побољшању конкурентности тима на терену како би смо постигли тај циљ“, додали су из породице Кронки.

Подсетимо, више од хиљаду навијача протестовало је против актуелних власника у петак.

Протест навијача испред Стадиона Емирејтс пре Арсеналовог пораза од Евертона на домаћем терену изазван је укључењем клуба у тренутно замрзнут пројекат Суперлиге Европе.

„Тобџије“ су биле један од 12 оснивача поменуте лиге, али су се повукли 48 сати након иницирања идеје, након чега су се извинили навијачима.

Иначе, амерички бизнисмен Стен Кронки  власник је неколико спортских франшиза, међу којима и Лос Анђелес Ремс који се такмичи НФЛ-у, као и члана НБА лиге Денвер Нагетсе.

Купио је 9,9 одсто удела у власништву лондонског клуба 2007. године, да би до априла 2011. године тај удео порастао на 62.89 одсто.
После тога, победио је у борби за превласт у клубу са руским милијардером Алишером Усмановим и данас је потпуни власник Арсенала.

Зидан и Тухел су фудбал претворили у партију шаха

Свет бруји о бизарном случају фудбалера Звезде

Од „руске револуције“ профитирао је и британски премијер /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала