Коме веровати, америчком амбасадору или америчкој амбасади — чији је Тесла? /видео/

© Фото : Vi ste svet/YoutubeНикола Тесла
Никола Тесла - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите нас
Велики научник и геније Никола Тесла до јуче је за Амбасаду САД у Београду био Србин што се може видети и у рекламној кампањи "Ви сте свет", у њеној режији. Међутим, амерички амбасадор Ентони Годфри данас је изненадио све својом изјавом да је Тесла - Американац.

Рекламна кампања "Ви сте свет" у режији америчке амбасаде већ годинама у једној од реклама управо за Николу Теслу тврди да је један од нас, Срба, који је свету подарио струју.

Осим Тесле, у реклами се спомињу и други Срби који су задужили свет својим научним доприносом - између осталих и Михајло Пупин и Милутин Миланковић.

Али, према најновијој тврдњи америчког амбасадора, Никола Тесла више није Србин, већ Американац, јер је поседовао америчко држављанство.

"Знам да је Србе најлакше наљутити ако други кажу да је Никола Тесла њихов по рођењу! Жао ми је, али грешите и једни и други, по мени - он је Американац! Не по рођењу него по свом избору", казао је амерички амбасадор и придружио се онима који већ дуго својатају српског генија.

Хрватска предњачи у покушајима да Николу Теслу представи као Хрвата, што се у једном тренутку прелило и на целу ЕУ и изазвало бурне реакције.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала