Трамп критикује федералну истрагу против Ђулијанија

© REUTERS / OCTAVIO JONESДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп критиковао је федералну истрагу против Рудија Ђулијанија и рекао да није имао појма шта амерички агенти траже када су претраживали стан и канцеларију његовог бившег личног адвоката на Менхетну.

 

Федерални тужиоци истражују Ђулијанија више од годину дана, између осталог због могућег прања новца, онлајн превара, нелегалног финансирања кампање, давању лажних изјава и ометању правде, поред навода страних агената, наводи Ројтерс.

Ђулијани, бивши градоначелник Њујорка, раније је водио Јужни округ Њујорка, који сада истражује његове украјинске послове из времена кад радио као Трампов адвокат. Није званично оптужен ни за шта.

„То је врло, врло неправедно“, рекао је Трамп за Фокс Бизнис Нетворк у телефонском интервјуу.

"Руди је патриота који воли ову земљу и не знам шта траже, шта раде”, рекао је Трамп додајући да “Руди толико воли ову земљу."

Ђулијанијев адвокат Боб Костело рекао је у среду да су власти заплениле мобилне телефоне и рачунаре. Налози за претрес укључују навод да је Ђулијани прекршио законе о лобирању тако што се није регистровао као страни агент, што он негира.

Ђулијанијев адвокат је у својој изјави од среде сугерисао да је истрага његовог клијента политички мотивисана - што Бела кућа негира.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала