Америчка амбасада у Москви ограничава рад и издавање виза; Песков: Ништа се не мења

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаАмбасада САД у Москви
Амбасада САД у Москви - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Пратите нас
Америчка амбасада у Русији саопштила једа ће смањити број запослених у конзуларном одељењу за 75 одсто, због чега неће бити у могућности да пружа читав низ услуга, између осталог, да издаје неимиграционе визе. Мере су, како наводе, последица поступака руских власти. Портпарол Кремља каже да је тако већ дуже време и да одлука не мења ништа.

Како је саопштено, амбасада неће моћи да пружа услуге нотара, да издаје изводе о рођењу у иностранству, као ни да продужава пасоше.

Од 12. маја амбасада ће престати да обрађује захтеве за неимиграционе визе, изузев дипломатских посета. Конзуларне услуге пружаће се само Американцима и то само у неодложним ситуацијама.

Руска амбасада у Вашингтону: За „визни рат“ крива искључиво америчка страна - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2020
Руска амбасада у Вашингтону: За „визни рат“ крива искључиво америчка страна

Такође, Американцима којима истиче виза сугерисано је да напусте Русију до 15. јуна.

 Портпарол Дмитриј Песков рекао да та одлука ништа не мења јер те визе ионако није било могуће добити у току претходних годину дана.

„Знате, неколицина руских држављана могла је током прошле године, а можда и више, да добије визе у америчкој амбасади и Москви. Те визе је једноставно било немогуће добити и на том плану се ништа не мења“, рекао је Песков.

Упитан кога Кремљ сматра одговорним за непријатну ситуацију у којој су се нашли руски грађани, Песков је рекао да се треба осврнути на то шта је претходило напетој ситуацију у билатералним односима, а то су непријатељски потези Америке према Русији.

Подсетимо, Америка је 15. марта увела нове санкције Русији, укључујући протеривање руских дипломата, а Москва је на то реаговала реципрочно.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала