Италијан се наљутио због питања о Србину: Шта хоћете од мене? Био је фантастичан, јесте срећни?

© Фото : Скришот/ Твитер/ FC Bayern Basketball Кошаркаши Бајерна обезбедили плеј-оф Евролиге
Кошаркаши Бајерна обезбедили плеј-оф Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Пратите нас
Кошаркаши минхенског Бајерна победили су миланску Олимпију у трећем мечу плеј-офа Евролиге резултатом 85:79, те смањили заостатак на 1:2 у четвртфиналној серији. Екипу Андрее Тринкијерија до тријумфа је водио српски репрезентативац Владимир Лучић, за кога је Еторе Месина имао симпатичан коментар.

 „Манекени“ из италијанског града моде у среду увече пропустили су шансу да без изгубљене утакмице прођу у Фајнал фор Евролиге, а за то се побринуо некадашњи ас Партизана, Владимир Лучић.

Након неизвесне завршнице током првог сусрета у Милану, искључења Андрее Тринкијерија на другом, дворана Ауди дом била је талија Баварцима да остану у игри за завршницу елитног европског кошаркашког такмичења.

Бајерн је водио током читавог тока меча, највећа предност износила је 16 поена у трећем периоду, да би Олимпија припретила, али недовољно да преокрене резултат у своју корист.

Владимир Лучић је био најефикаснији у екипи Андрее Тринкијерија, убацио је 27 поена (6/11 из игре, 11/12 са линије за слободна бацања), ухватио седам лопти уз једну асистенцију и две изгубљене лопте.

Након меча, занимљив одговор у шаљивом тону о његовом перформансу имао је тренер Олимпије, Еторе Месина.

„Не сећате се шта сам рекао о Пјерији Хенрију. Шта желите да вам кажем? Као што можете да прочитате овде, био је фантастичан. Шта хоћете? Био је фантастичан. Јесте ли сад срећни?“.

Иначе, Месина рекао је да је Хенрија „разбио“ у победи Басконије над Миланом у регуларном делу сезоне.

Четврти меч између минхенског и миланског гиганта на програму је у петак, а потенцијални пети меч ће се играти у Милану.

Наведимо и да се у историји Евролиге није десило да један тим прође на Фајнал фор када је на прве две утакмице четвртфиналне серије губио са 2:0, те би поред историјског пласмана у Топ 8 фазу европског такмичења, тим из Бајерна могао да испише нову историју уколико Лучић и екипа буду расположени као у трећем сусрету.

„Попићу базен црног вина“

Московска „армија“ је незаустављива – крај за Србе из Истанбула! /видео/

Санкт Петербург није издржао – Шпанци на корак до Фајнал-фора /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала