Французи честитали Русима Дан победе: У руску амбасаду стигла огромна флаша шампањца /видео/

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаШампањац
Шампањац - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Пратите нас
Француски произвођачи шампањца поклонили су амбасади Русије у Француској велику флашу шампањца од шест литара и на тај начин су честитали руском народу 76. годишњицу победе у Другом светском рату, јавља дописник Спутњика.
Покретачи те иницијативе су оснивачи француско-руске компаније „Very Champagne“ Жан Емануел Афота, Витолд Изи и Кристијан Мерл д'Обине. Они су предали руској амбасади велику флашу од шест литара и још десет флаша од по литар и по тог пенушавог пића.

Како је рекао предузетник Витолд Изи на пријему у амбасади, та идеја је настала у време карантина, уведеног због пандемије вируса корона.

„Током карантина осетили смо да су људи разочарани због удаљавања са руским народом (у време пандемије). Размишљали смо о томе шта би се могло учинити 2021. године“, рекао је Изи, истакавши да Французи цене руски народ.

Он је живео у Русији више од 20 година и добро говори руски језик. Предузетник је испричао да је први пут допутовао у СССР 1979. године, а да је његов отац у то време радио у француској амбасади.

Саветник-изасланик амбасаде Русије у Паризу Александар Зезјулин захвалио се на иницијативи и изразио је захвалност због тога што у Француској памте и цене јунаштво совјетског народа током Другог светског рата.

„Свака руска породица је била погођена тим ратом. Победа у њему је постала могућа захваљујући јунаштву нашег народа, али то не би било могуће без војне сарадње са нашим партнерима. Довољно је подсетити на покрет Отпора у Француској, ескадрилу Нормандија-Неман...Веома нам је драго да нас поштују странци који познају и цене јунаштво нашег народа у том страшном рату“, рекао је Зезјулин.

Он је предао учесницима у састанку ауторски текст руског председника Владимира Путина о лекцијама Другог светског рата за човечанство, који је објављен поводом 75. годишњице победе над нацистичком Немачком.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала