Медији: Учешће Немачке у потенцијалном сукобу Русије и НАТО – нема шансе

© AP Photo / Alik KepliczНемачки тенкови током војне вежбе НАТО-а у Пољској, јун 2015.
Немачки тенкови током војне вежбе НАТО-а у Пољској, јун 2015. - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Пратите нас
Нема готово никакве шансе да би се Немачка укључила у некакву војну акцију НАТО против Русије, чак и ако би ова упала на територију балтичких држава, уверен је новинар „Ханделсблата“ Волфганг Мунхау.

Он додаје да би било наивно мислити да би 5. члан Северноатлантског споразума о колективној безбедности моментално ступио на снагу у случају оружаног конфликта између Русије и Алијансе.

Министар Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Руски министар одбране: Пратимо активности НАТО у Европи и дешавања у Украјини, предузимамо мере

Према његовом мишљењу, тачка на којој би, хипотетички, могао да почне сукоб је Сувалски коридор – простор у дужини од око 100 километара који би могао да повеже територију Белорусије и Калињинградску област. Ту сада пролази граница између Пољске и Литваније.

„Не мислим да међу немачким политичарима може да се успостави већина која би подржала војне акције у било којој форми“, навео је аутор чланка и подсетио на речи председника Немачке Франка-Валтера Штајнмајера о томе да су маневри НАТО у Сувалском коридору само „звецкање оружјем“.

Такође је подсетио да је немачки председник изјавио да је Немачка Русији „дужна Северни ток 2“ како би се „искупила за грехе из времена Другог светског рата“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала