Отровне стрелице из Каталоније – због „лажних гласина из Мадрида“

© AFP 2023 / SERGIO PEREZДани Макели
Дани Макели - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Пратите нас
Дани Макели, фудбалски судија који је постао познат и ван граница најважније споредне ствари на свету, поново се нашао у центру пажње. Овога пута тема није већ легендарна утакмица Србије и Португалије, већ дуел Реал Мадрида и Челсија.
Стефан Митровић гол - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2021
У реду, лопта је прешла, али — преко чега су Срби све прешли? /видео/

Арбитар који је Србији „помогао“ у квалификационој утакмици за Светско првенство у Катару 2022. године, непризнавањем гола Кристијана Роналда у финишу меча, који је завршен резултатом 2:2, имао је веома незахвалан посао у полуфиналу Лиге шампиона.

Реал је у жестоком сукобу са УЕФА пошто је предводник идеје о Суперлиги великих клубова, а нарочито пошто је тај пројекат пропао. Бар за сада.

Из Мадрида су упућивани гласови да би Макели могао да се стави на страну Челсија, клуба који је први иступио из пројекта Суперлиге, чиме је он стављен под додатну, ионако већ велику, лупу јавности.

Дуел Реала и Челсија је завршен нерешеним резултатом (1:1), лондонски клуб је био доминантнији и ближи победи, а шпански медији се дан после меча „посипају пепелом“ и наводе да је Макели чак – помагао Реалу?!

То, пре свих, чини портал Спорт, близак Барселони.

„У Мадриду су најављивали могућу заверу, али је судија фаворизовао Реал. Он је дозволио Реалу да постигне погодак преко Карима Бенземе, иако је Каземиро претходно направио фаул. Он је дозвољавао тешке стартове фудбалера Реала без намере да провери и досуди прекршај, а није досудио ни пенал после насртаја Данија Карвахала над Беном Чилвелом“, наводи се у тексту.

Како се истиче, казну за прекршај је добио само Марсело, после жестоког прекршаја с леђа на Кристијаном Пулишићем.

„Судија је био под притиском гласина које су се шириле из медија из Мадрида после контроверзе око Суперлиге. Марка се тиме бавила и на насловној страни, тражећи фер-плеј, али једини тим који може да се жали на крају је – Челси“, закључује се.

► Један човек је стао пред бесне навијаче – и одбранио фудбал /фото, видео/

► Легендарни Немац опчињен Рускињом – Марина је направила чудо усред пандемије

► Невиђени скандал уздрмао фудбалера Звезде – лажирао идентитет, све изашло на видело?!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала