Патријарх Порфирије без аута и пратње, сам пешачи Београдом /фото/

© Tanjug / ZORAN ZESTICУстоличење српског патријарха Порфирија
Устоличење српског патријарха Порфирија - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Пратите нас
Узео сам благослов, попричали смо, рекао сам му да су само он и покојни патријах Павле такви. Постидео се, није ми чак на то ништа одговорио, већ се само насмејао. Питао ме је како сам, одакле и где идем. Ја сам њега исто питао, био је то кратак сусрет, кратак, али предиван сусрет. Тако се и осећам цео дан.
Ово за Спутњик каже Владимир Ђурђевић који је данас на Мостарској петљи срео његову светост партијарха Порфирија. Владимир је овај сусрет са поглаваром СПЦ описао у Фејсбук коментару и приложио фотографије.
© Фото : Спутњику уступио Владимир Ђурђевић"Рекао сам му да су само он и покојни патријах Павле такви. Постидео се, није ми чак на то ништа одговорио, већ се само насмејао", каже Владимир Ђурђевић за Спутњик.
Рекао сам му да су само он и покојни патријах Павле такви. Постидео се, није ми чак на то ништа одговорио, већ се само насмејао, каже Владимир Ђурђевић за Спутњик. - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
"Рекао сам му да су само он и покојни патријах Павле такви. Постидео се, није ми чак на то ништа одговорио, већ се само насмејао", каже Владимир Ђурђевић за Спутњик.
"Враћам се са посла, идем кући у Ваљево, током празника. Прелазим “Мостарску петљу” идем ка Прокопу, и тек што сам закорачио са једне стране, са друге свидим неко свештено лице, у мантији, нека “црна тачка” иде у сусрет мени. Нигде никога нема. И негде на пола тог “моста” видим да је у питању његова светост патријарх српски Порфирије. Затражих благослов, попричах са њим пар минута као са сваким другим човеком, ко је где пошао и ту се разиђосмо, свако на своју страну", написао је Владимир Ђурђевић.
Када смо га контактирали, открио нам је и детаље кратког разговора са патријархом и рекао да је у Фејсбук статусу приложио фотографије као доказ да причу није измислио, јер је, како каже, заиста невероватна.
© Спутњику уступио Владимир ЂурђевићВладимр је направио фотографије као доказ, јер је знао да му нико неће веровати да је срео патријарха како пешице прелази Мостарску петљу
Владимр је направио фотографије као доказ, јер је знао да му нико неће веровати да је срео патријарха како пешице прелази Мостарску петљу - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Владимр је направио фотографије као доказ, јер је знао да му нико неће веровати да је срео патријарха како пешице прелази Мостарску петљу
"Фотографију сам направио као доказ да не треба упирати прстом у скупе аутомобиле, говорити да ли свештена лица посте или не посте, да ли су грешни или не, а притом не видети себе. Ето, наш патријарх, на овај велики празник, у сред белог дана, на месту где и пешаци ретко шетају, у мантији без пратње и помпе и “скупих аута”, враћа се са службе пешака у патријаршију", каже Ђурђевић.
На крају смо га питали да ли можемо преузети његове фотографије. Нерадо је пристао.
"Патријарх сигурно не би хтео оволику помпу због шетње и нашег сусрета, исусвисе је скроман. Заиста је посебан, пре свега човек. Фотографије нису сјајне, али надам се да разумете, био сам јако узбуђен".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала