Потражња за руском вакцином стално расте: И Албанија одобрила „Спутњик Ве“

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаАмпуле и кутија вакцина против ковида "Спутњик Ве"
Ампуле и кутија вакцина против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Пратите нас
Министарство здравља и социјалне подршке Албаније регистровало је руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), саопштио је Руски фонд за директне инвестиције (РФПИ).

Прва партија руске вакцине већ је испоручена Албанији, прецизирано је у саопштењу.

„Низ земаља у Европи већ успешно користи 'Спутњик Ве' за заштиту здравља грађана, а данас саопштавамо да им се придружила и Албанија. Одобравање руске вакцине у Албанији омогућиће становништву земље да добије приступ једној од најбољих вакцина против вируса корона на свету. Потражња за вакцином 'Спутњик Ве'  и даље расте, РФПИ је спреман за партнерства по питању вакцине и са другим земљама“, рекао је шеф РФПИ Кирил Дмитријев.

Руску вакцину „Спутњик Ве“ (Sputnik V) до сад су одобрили регулатори 64 земље света са укупном популацијом од преко 3,2 милијарде људи. По броју добијених одобрења од државних регулатора, руска вакцина заузима друго место на свету. Истраживања након вакцинације која се спроводе у неколико земаља показују да је „Спутњик Ве“ (Sputnik V) најбезбеднија и најефикаснија вакцина против вируса корона, додаје РФПИ.

Ефикасност вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више од података које је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто), саопштио је Руски фонд за директне инвестиције и Истраживачки центар „Гамалеја“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала