Шеф Европског парламента: Санкције ме неће зауставити да се борим за људска права

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаШеф Европског парламента Дејвид Сасоли
Шеф Европског парламента Дејвид Сасоли - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2021
Пратите нас
Шеф Европског парламента Дејвид Сасоли, коме је Русија увела санкције и забранила улазак у земљу, изјавио је да га „то неће зауставити да се бори за људска права“.
„Очигледно ме Кремљ не жели. Очекивао сам то. Никакве санкције или застрашивања неће зауставити Европски парламент или мене лично да браним људска права, слободе, демократију. Претње нас неће ућуткати“, рекао је он.

Сасоли је такође цитирао и Лава Толстоја из романа „Рат и Мир“ рекавши да „нема величине тамо где нема (једноставности, доброте и) правде“.

Поводом његове реакције огласила се портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова која је кратко написала на друштвеним мрежама: „Под један - ни нас. Под два - зар смо ми претили?“.

Подсетимо, Министарство спољних послова Русије саопштило је да Русија забрањује улазак у земљу за осам држављана земаља Европске уније и представника њених званичних структура као одговор на санкције.

На руски „црни списак“ уврштени су, између осталих, и председник Европског парламента Дејвид Сасоли, шеф берлинског тужилаштва Јорг Раупах и заменица председника Европске комисије Вера Јурова.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала