Новакова изјава је изазвала и реакцију „несуђеног земљака“: „За мене је ствар једноставна“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЕнди Мари
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2021
Пратите нас
Британски тенисер Енди Мари апеловао је на тенисере да прихвате вакцинацију против вируса корона, описујући је као „просту“ ствар.
Тенис је тешко погођен пандемијом коронавируса, а посебно су нападнути организације турнира и новчане награде, јер публике на стадионима нема.
Живот у „балону“ изазвао је највише невоља за тенисере, а многи од њих отворено су признали да су ограничења утицала на њихово ментално здравље.
Енди Мари који је од почетка сезоне учествовао на само два АТП турнира, у Монпељеу где је испао у првом, и у Ротердаму са ког је испао у другом колу, у потпуности саосећа са другим играчима, те их је позвао да оставе по страни неповерење према вакцини како би се живот на Туру што пре вратио у нормалу.
„Није баш забавно одлазити и остајати у балонима“, рекао је некадашњи први рекет света.
„У Мајамију на пример, кроз прозор видите да је читав град потпуно отворен, док играчи бораве у балону“, дао је пример најбољи шкотски тенисер.
Он је навео да је из перспективе играча свестан колико то може да буде фрустрирајуће.
„Због тога што све то траје већ неко време, постало је помало заморно. Знам за неке играче из Аустралије који су девет или десет месеци одсутни од куће због тога што ако се врате кућама морају да проведу две недеље у хотелу“, рекао је Шкот.
Некада први тенисер света, који је годинама раније представљан као велики пријатељ Новака Ђоковића из детињства, те особа која је учествовала у покушајима да Србин постане Британац, о вакцинацији је говорио свега неколико дана пошто је Новак одбио да се изјасни и навео да свако мора да има право на избор. 
„Ценим све то, то је јако тешко. Али, истовремено је прошлог месеца у Бразилу преминуло 60.000 људи због вируса корона“, упозорио је он.
„Ако је ово то што морамо да урадимо како бисмо наставили да обављамо свој посао и да обезбедимо турнирима одређену сигурност нека буде тако“, рекао је Мари мислећи на вакцину.
„Ако желите да избегнете предугачак боравак у балону, онда морате да подржите вакцинацију. Не можете само да кажете 'Не, ми само желимо да живимо нормално и не желимо боравак у балону, али истовремено не желимо да се вакцинишемо'. Ствар је проста за мене“, апострофирао је Мари.
„Ми смо за вакцинисање, али – поштујемо Новака“
„Хвала Новаку и српском народу на вакцини!“
Новаков окршај са Британцем – одбио је провокацију и упоредио Русију са Западом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала