Протест због санкција против ЕУ: Руски амбасадор позван у МИП Шведске

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаЗаставе Шведске и ЕУ
Заставе Шведске и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2021
Пратите нас
Амбасадор Русије у Стокхолму позван је у Министарство спољних послова Шведске због тога што је Москва увела санкције званичницима Европске уније, саопштава агенција Франс прес, позивајући се на портпарола МИП-а Шведске Матса Семјуелсона.
Према речима саговорника агенције, руском амбасадору је изражен протест у вези са руским мерама. У Стокхолму сматрају да су, „за разлику од санкција Европске уније, руске санкције неосноване, правно нејасне и изражавају политичке мотиве“.
Подсетимо, Министарство спољних послова Русије саопштило је да Русија забрањује улазак у земљу за осам држављана земаља Европске уније и представника њених званичних структура као одговор на санкције. На руски „црни списак“ уврштени су, између осталих, и председник Европског парламента Дејвид Сасоли, шеф берлинског тужилаштва Јорг Раупах и заменица председника Европске комисије Вера Јурова.
Руска страна истиче да је та мера предузета као одговор на поступке против шест руских држављана, којима је забрањен улазак на територију ЕУ.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала