Како велики пљачкају мале?

© AFP 2023 / JON SUPERКолумбијски фудбалер Хамес Родригес
Колумбијски фудбалер Хамес Родригес - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2021
Пратите нас
Хамес Родригес је 2014. године бриљантним партијама на Светском првенству у фудбалу уписао своје име на фудбалску мапу и обезбедио трансфер вредан 75 милиона евра у славни Реал Мадрид. Шест година касније отишао је из Шпаније – за „нула“?!
То је бар објашњење Реал Мадрида на захтев Родригесових бивших клубова Енвигада и Банфилда за део колача од преласка репрезентативца Колумбије у енглески Евертон.
Са вредношћу од тридесетак милиона евра на тржишту, Родригес је требало да буде „дебело“ плаћен за прелазак на ново радно место, а финансијској инјекцији су се надали клубови из његове домовине, на основу принципа солидарности и прерасподеле новца који је установила ФИФА.
Ипак, Енвигадо и Банфилд су остали празних руку јер је Родригес из Реала у Евертон отишао без обештећења, што је невероватно с обзиром на то да је Колумбијац играч са озбиљним реномеом и великим фудбалским квалитетом.
ФИФА је потврдила да Евертон није издвојио ни евро за ангажовање Родригеса, након што је жалбу послала управа Енвигада.
„Били смо помало изгубљени у овој причи. Одговорили су нам да је трансфер заиста био бесплатан. Родригес је један од најцењенијих фудбалера у Европи и недавно је постигао стоти погодак у Европи, што није нешто што свако може да уради. Али, за њих је он играч који може да иде за џабе“, рекао је председник клуб Рамиро Руис.
Разочарани Колумбијци ће остати без новца, који је више него потребан малим клубовима, нарочито у актуелним временима тешких економских последица пандемије, али су велики одлучили да се не баве тиме и да ураде ствари „испод жита“ – само на личну корист.
Чизма више није црно-бела
Ускрс је увек Ускрс, лопта је увек лопта, али – људи нису увек људи
Јапанац побегао из Партизана на Ускрс
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала