Нови ударац за произвођаче цигарета

CC0 / Pixabay / Цигарете
Цигарете - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2021
Пратите нас
Америчка Агенција за храну и лекове (ФДА) предложила је забрану ментол цигарета у Сједињеним Државама, што је победа за активисте против дуванске индустрије, али и ударац за произвођаче цигарета.
ФДА ради на предлогу стандарда производа који би требало да буде објављен идуће године, а којим ће се забранити ментол као укус у цигаретама, као и сви други укуси, објавила је та агенција, а преноси Ројтерс.
Биће потребно више година да се забрана примени због вероватних правних оспоравања дуванске индустрије која ће покушати да блокира одлуке ФДА.
Агенција је била приморана да донесе одлуку до 29. априла због петиције из 2013. којом је тражена забрана ментол цигарета. Активисти тврде да су Афроамериканци највише под утицајем маркетиншких кампања произвођача цигарета.
Забрана ментола, последњег допуштеног укуса у цигаретама и забрана других укуса спасиће животе, посебно међу онима који су непропорционално под утицајем тих смртоносних производа“, рекла је челница ФДА Џенет Вудкок, пренео је портал Пословни.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала